Özel okullara da tablet dağıtılacak

Özel okullara da tablet dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullara ücretsiz ders kitabı dağıtma kararının ardından şimdi de tablet dağıtılmasını gündemine aldı.

KIVANÇ EL

Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okullara ücretsiz ders kitabı dağıtma kararının ardından şimdi de tablet dağıtılmasını gündemine aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullarda okuyan 662 bin öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıtma kararının ardından tablet dağıtılmasını da gündemine aldı. MEB, böylece özel okullara yeni bir teşvik daha vermiş olacak. MEB, önümüzdeki 3 yıl içinde devlet okullarında okuyan tüm öğrencilere tablet bilgisayar dağıtmayı planlarken bunun hemen ardından özel okullarda okuyan öğrencilere de dağıtılmasını öngörüyor. Özel okulun toplam eğitimdeki payı yüzde 4 seviyelerinde bulunurken bakanlık 2023'e kadar bu oranı en az yüzde 10'a çıkarmayı hedefliyor. Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, bakanlığın öğrenci ayrımı yapmadan tablet bilgisayar dağıtması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının eşit haktan yararlanması için özel okul öğrencilerine de tablet PC verilmesini istiyoruz. Devlet öğrencileri arasında ayrım yapmaz. Bazı çevreler 'özel okulda okuyan zengin çocuğuna tablet verilmez' diyor. Bu ülkede herkes eşit, ayrım yapılmamalı. Zengin-fakir diye öğrenci ayramazsınız."

Meslek liselerinde beden eğitimi dersi kaldırıldı

MESLEK liselerinde ders yoğunluğu nedeniyle haftalık ders saatleri 44 olurken beden eğitimi dersi kaldırıldı. Artık meslek liselerinde öğrenciler beden eğitimi dersine giremeyecek. Görsel sanatlar dersini de alamayacak öğrencilerin birçoğu bu duruma forumlarda tepki gösterdi. Bu okullardaki beden eğitimi öğretmenlerinin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum