Özür Grubu Atamaları Soru ve Cevaplar

Özür Grubu Atamaları Soru ve Cevaplar

Özür grubu atamaları soru ve cevaplar. Soru ve cevaplarla özür grubu atamaları. özür grubu hakkında bilmek istediğiniz her şey...

Özür durumuna bağlı yer değiştirme tercihlerinde bazı önemli unsurlara dikkat etmek gerekir.Bu süreç sonrasında karşılaşılacak durumlar hakkında bilgi sahibi olmak için  mebpersonel.com olarka sizler için soru cevap şeklinde ki haberimiz

SORU 1:Özür durumu atamalarında Muhtemelen boşalacak kadroya başvurmak mantıklı mı?

 İl tarafından belirlenen boş kadronun dışında özür grubu atamaları ile yer değiştirmek isteyenin okulunu tercih etmek mantıklı olarak görebiliriz.Bu kadrolara başvurudan kaçınmak atanma ihtimallerini düşürür,çünkü tercih ettiğiniz okuldaki öğretmenin atanması ile okulda boş kadro oluşacak ve tercih yapanlar arasında hizmet puanı üstünlüne göre yerleştirmeler yapılacak.Bu ihtimaller gözetilerek özür durumunuzu da düşünerek böyle kadroları da yazmanızı tavsiye ederiz.                                

SORU 2:Özür Grubu atamalarından atanan öğretmen için zorunlu hizmet nasıl şekillenir?

Özür durumunun oluşması gayriihtiyari durum olduğu için zorunlu hizmet hakkında da farklı uygulamalar mevcut yönetmelikte.

  Tüm memurlarda olduğu gibi öğretmenlerde zorunlu hizmete tabidir.Ayrıca Zorunlu hizmet öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde detaylıca işlenmiştir.Özür durumu oluşan öğretmenler için de zorunlu hizmet hakkında bilgiler verilmiştir.

 **Özür durumu devam ettiği sürece öğretmenin zorunlu hizmeti ertelenir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME  YÖNETMELİĞİ

Zorunlu çalışma yükümlülüğünün ertelenmesi

 (1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden hizmet bölgelerinin 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında görevli olanlar ile zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken sağlık ve eş durumu özründen dolayı hizmet bölgelerinin 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atananlardan sağlık ve eş özür durumunun devam ettiğini belgelendirenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri ertelenir.

Örnek: Eşi  Eskişehir Gündüzler mahallesinde sigortalı olarak çalışan öğretmenin zorunlu hizmeti evliliği sürdükçe ertelenir.

SORU 3: Öğretmenin özür durumu (eş,sağlık,özel hayatı etkileyen nedenler) ortadan kalkması hâlinde sistem nasıl işler?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME  YÖNETMELİĞİ

Zorunlu çalışma yükümlülüğünün ertelenmesi

(2) Bu maddenin birinci fıkrası kapsamındaki öğretmenler, her yıl yer değiştirme döneminde özür durumlarının devam ettiğini belgelendiremedikleri takdirde, ilk yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek ya da eksik olan sürelerini tamamlamak üzerezorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.

   Öğretmen  atama ve yer değiştirme yönetmeliği Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler bölümünde belirtildiği gibi zorunlu hizmet sayılmayan okulda çalışan bir öğretmenin özür durumu bitmesi halinde ; ilk yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamak üzere ayrıldıkları hizmet bölgesindeki (aynı il) eğitim kurumlarına atanırlar.

SORU 4: Eşi memur veya öğretmen  olan öğretmenin özür durumu atamalarıyla  zorunlu hizmetinden muaf olur mu?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME  YÖNETMELİĞİ

Zorunlu çalışma yükümlülüğünün ertelenmesi

(8)Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülüğe tabi olmaması hâlinde öğretmen olan eşinin zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenir.

 Yukarıdaki hükümde de belirtildiği gibi her ikisi de zorunlu hizmete tabi olanlardan biri zorunlu hizmeti  yapıyorsa diğerinin yapmasına gerek yok fakat ikisinden biri kesinlikle zorunlu hizmeti yapmış veya yapıyor olması gerekir.

Not: her ikisi de öğretmen olan eşlerden biri eş durumu atamalarına başvururken eğer eşi zorunlu hizmeti yapmıyorsa sonraki dönemlerde zorunlu olarak yer değiştirmek zorunda kalmamak için zorunlu hizmet olan okulları tercih etmesi lehlerine olacaktır.

Sedat DEGER

https://twitter.com/sedatdeger09

Mebpersonel.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.