Özür Grubu Atamalarında 10 Eylül Baz Alınsın

Özür Grubu Atamalarında 10 Eylül Baz Alınsın

ÖĞRETMEN ÖZÜR GRUBU ATAMALARINDA 10 EYLÜL TARİHİ BAZ ALINMALIDIR

EĞİTİM-BİR-SEN ANKARA 1 NO’LU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN

ÖZÜR GRUBU ATAMALARI İLE İLGİLİ YAZILI BASIN AÇIKLAMASI METNİDİR.05.04.2012

 

ÖĞRETMEN ÖZÜR GRUBU ATAMALARINDA 10 EYLÜL TARİHİ BAZ ALINMALIDIR

 

2011 yılı haziran, temmuz ve ağustos aylarında atamaları yapılan fakat 5 eylül 2011 tarihinden önce göreve başlatılmayan yaklaşık 48 bin öğretmenin ağustos ayında gerçekleştirilecek özür grubu atamalarında 10 eylül tarihi baz alınarak yapılmalıdır.

 

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Haziran 2011 tarihinde 30 bin, 6 Temmuz 2011 tarihinde 6 bin 575 ve 26 Ağustos 2011 tarihinde de 11 bin 475 olmak üzere  yaklaşık 48 bin öğretmenin ataması yapılmış olup, Maliye Bakanlığının talebi üzerine bu öğretmenler 5 Eylül 2011 tarihinden önce görevlerine başlatılmamışlardı.


           Bu üç atamada grubunda göreve başlatılan toplam 48 bin öğretmenlerin içlerinde evli olup mazeret tayinlerini bekleyenlerin sayılarını binlerle ifade etmek mümkündür. Durum böyle olunca Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki Ağustos ayı mazeret tayinlerinde özür grubundan tayin isteyecek öğretmenlerin 1 yıllık görev süresini hesaplarken takvimi  10 Eylül tarihini kapsayacak şekilde belirlemeli ve bu öğretmenlerin stajyerliklerinin kaldırılmaları da bu takvime göre yapılmalıdır. Özür grubu atamalarının yılda bir defaya mahsus olmak üzere yapıldığı da dikkate alınırsa binlerce öğretmen kendi istekleri dışında gelişen bu atama sebebiyle tam bir yıl sonraki mazeret tayinlerini beklemek zorunda kalacaktır. Oysaki öğretmenlerin atandıkları tarihten 3 ay sonra göreve başlatılmaları bu öğretmenlerin kendi suçları değildir.

          Aslında eş durumu, eğitim durumu ve sağlık durumu gibi insan hayatını doğrudan etkileyen bir sebebin sadece yaz tatilleriyle sınırlandırılmasının ne kadar doğru olup olmadığı da ayrı bir tartışma konusudur. Ailesinden eş ve çocuklarından uzak tutulan bir öğretmenin nasıl hizmet vereceği ve performansının ne şekilde etkileneceği konuları tekrar gözden geçirilmesi gereken bir durumdur. Eskiden olduğu gibi özür grubu tayinlerinin biri yaz tatili diğeri ise yarıyıl sonunda olmak üzere en az yılda iki kez yapılarak öğretmenlerimizin bu konudaki mağduriyetinin önüne geçilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu uyarıyı dikkate alarak bu konuda doğabilecek mağduriyetlerin  önüne geçmesini ivedilikle bekliyoruz.

                                                                                                     Mustafa KIR

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.