Özür Grubu Atamalarında Bakanlık Kendi Duyurusuna Uymuyor

Özür Grubu Atamalarında Bakanlık Kendi Duyurusuna Uymuyor

Bakanlığın Şubat Özür Grubu Atama duyurusunda belirtmesine rağmen ve yönetmeliğinde de bulunmasına rağmen Tüm illere gönderdiği yazı ile kendi duyurusuna ve yönetmeliğe aykırı davranarak"tüm açık eğitim kadrolarını" açmamalarını istedi.

MEB:  2  014   Yarıyıl    tatili     öğretmenlerin   il içi ve iller arası özür   durumuna   bağlı    yer   değiştirme  işlemleri duyurusu

Madde 1.    Alanlar   itibarıyla atama yapılacak norm    kadro   açığı bulunan bütün     okullar  , Bakanlığın http://ikgm.   meb .gov.tr    internet      adresinde   ilan edilerek   öğretmenlerin      tercihlerine   açılacak ve    yerdeğiştirmeler    bilgisayar      ortamında     hizmet      puanı      üstünlüğü   esasına göre yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 45. maddesinin 1. bendinde: Özür durumuna bağlı yer değiştirmelerde, öğretmenlerin özür gereklerinin karşılanabilmesi bakımından öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarının tamamı il millî eğitim müdürlüklerince elektronik başvuru sayfasına yansıtılır. 

Yukarıda hem yönetmelikte hem de 2  014   Yarıyıl   tatili     öğretmenlerin   il içi ve iller arası özür  durumuna   bağlı   yer   değiştirme  işlemleri duyurusunda net ifadeler ile tüm açık kadroların özür durumu atamaları için ilan edilemsini isterken  Milli Eğitim  Bakanlığı Kendi yayınladığı duyuruya aykırı davranarak  yeni açılan eğitim kurumları özür grubuna bağlı yer değiştirme okul listesine yansıtmadı.






     Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 7 ocak ta gönderilen yazı ile yeni açılan eğitim kurumlarının kadrolarının özür grubu kontejanı olarak ayrılmaması isteniyordu. bu uygulama ile bakanlık hem duyurusuna hemde öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini hiçe sayıyordu

 Bu uygulamanın açıklamasını acilen Milli Eğitim Bakanlığının açıklaması gerekir.Bakanlığın  tüm boş  öğretmen kadroların açılmasını sağlamalıdır. Bunun için de şubat ayında yeniden okulların kontejan girişlerini yaptırtıp öğretmenleri mağdur etmeyecek şekilde özür grubu atamaları yeniden yapmalıdır.

 

 

 

 

Mebpersonel.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.