Özür Grubu Atamalarında Merak edilenler

Özür Grubu Atamalarında Merak edilenler

Özür durumuna bağlı yer değiştirme duyurusunu inceledik ve merak edilen soruları cevaplandırdık.

ÖZÜR ATAMALARI AŞAMALARI NASIL OLACAK 1. AŞAMA VE 2. AŞAMA NE ANLAMA GELİYOR?
 
1. aşama süreci başvuru döneminin başlangıcı anlamına gelmektedir.Bu aşamada okul seçme durumu söz konusu değil.Özür durumunu belirtip atanmak istendiğinin oluşturulma sürecini oluşturur.Bu aşamanın diğer bir anlamı da;özür durumuna bağlı yer değiştirmek isteyen öğretmenlerden boşalacak okullarda sisteme eklendiği için tercih aşamasında yer değiştirmek isteyen öğretmenin de okulu diğer öğretmen tarafından da görülecek.Ayrıca muhtemelen boşalacak kurum olan okuldaki öğretmen bir başka okula geçerse aynı anda o okulu seçen öğretmenler de bu okula atanabileceklerdir.Eğer 1. Aşamada yer değiştirme isteğinde bulunacağını belirten öğretmen 2. Aşamaya başvurmaz ise veya bir başka okula geçemez ise o kurum sistemden düşecek ve bir başkasının atanmasına olanak verilmeyecektir.
  Birinci aşamada başvuru süreci; öğretmenler elektronik formu mebbisdeki başvuru kısmından dolduracaklar.Formda, atanmak istediği il ve ilçeyi seçerek formu kaydetecekler. Daha sonra da onay işlemlerini sistem üzerinden takip edeceklerdir.Sonraki onay işlemlerinin işleri ilçe ve ildeki atama bölümü şube müdürü ,şef ve memurlarına düşmektedir.yani buradaki aksıklıklardan dolayı tedirgin olmanıza gerek yok.Bazı il veya ilçelerin onay işlemlerini başvuru sürelerinin son dakikasına kadar beklettiğini hatırlatarak bu süreçte kendinizi onaylanacak mı onaylamıyacaklar mı diye tedirgin etmemenizi tavsiye ederiz.Çünkü bu sorumluluk siz başvuru formunu onayladıktan sonra il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine  geçmektedir.
2. aşama süreci başvuruların kurumları(okulları) seçme sürecini kapsamakatadır. http://ikgm.meb.gov.tr adresinden insan kaynakları genel müdürlüğünün resmi internet sayfasından il/ilçelerdeki  boş norm kadrosu bulunan okullar ile öğretmenlerin yer değiştirmesi sebebiyle muhtemelen boşalacak okullar ilan edilecektir.İlan edilen okulların başlarında okul kurum kodları olacak.Öğretmenler gerekli araştırmalar sonrası karar verdiği okulları atanma isteğine göre sırası ile mebbisdeki başvurular kısmında açılan ekrandan 40 tercihin bulunduğu bölümü  dolduracaklar.Burada dikkat edilecek husus ise okul(kurum) isimleri başvurular ekranında direkt  karşınıza gelememesidir,yani karar verdiğiniz okulun İKGM sitesindeki yayınlanan okul kodunu 40 tercih kısmına sırasıyla yazdığınızda okul isimleri gelecek.Bazı okulların başına (m) gibi harfler olacak bu da o okuldaki kadronun muhtemelen boşalacak kadrolar arasında olduğunu gösteren bir ibaredir.Şunu da belirtelim tüm il ve ilçelerdeki açık olan tüm okullar sisteme yansıtılacak.
 
 ÖZÜR GRUBU ATAMALARINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?
  Özür grubu atamalarının kapsamını1)Eş durumu özrü 2) genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı oluşan özür durumu 3)Sağlık özrüne bağlı yer değişiklikleri oluşturmaktadır.Bu kapsamda özrü bulunanlar gerek il içinde gerekse il dışına yer değiştirme isteğinde bulanabilecekler.İl içi ve il dışı yer değiştirme başvuruları aynı anda alınacak. okuyucularımıza adaylık durumuna bir açıklık getirmek istiyoruz;aday öğretmenlerden sadece sadece sağlık özrü bulunanlar özür grubu atamalarına başvurabilecekler.Eş durumu ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı özrü olan aday öğretmenler bu atamalara başvuruda bulunamayacaklardır.Ayrıca 31 Ocak 2014 tarihine kadar adaylıkları kalkacak olan tüm öğretmenler Atama başvuru şartlarına girdiği için özür grubu atamalara başvuru yapabileceklerdir.
  Sağlık özrü olan eşlerden diğeri de adaylığı kalkmışsa(31 ocak tarihine kadar kalkacaksa)eşinin yanına birlikte tercih yapabilir.
  Ayrıca duyurunun 4. Maddesine baktığımızda yaz döneminde yer değişikliğinde bulunan öğretmenlerin de ocaktaki özür grubu atamalarına tekrardan başvuru yapabileceklerini görmekteyiz.Orada 1 yıl şartının;Açıktan yada kurumlararası yeniden atama şeklinde öğretmenler olanlarda,arandığını da rahatlıkla görebilmekteyiz.(bu kimselerden sağlık özrü bulunanlar hariç)
  
ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI YER DEĞİŞTİRME İSTEĞİNİ İPTAL EDEBİLİR MİYİM?
Öğretmenler ,  başvuru  süresi içinde, görevli olduğu  okul  ya da  kadrosunun  bulunduğu il/ilçe milli  eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle  yer  değiştirme  başvurusundan  vazgeçebilir. Bu  durumda öğretmenlerin   başvuruları   elektronik   ortamda  da iptal edilir.
 AYLIKSIZ İZİNLİ VE YURT DIŞINDA GÖREVLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?
Bu şartlardaki öğretmenlerin ilişik kesme tarihi olan 7 şubat 2014 tarihine kadar görevlerine dönecekler(belgelendirebilenler) başvuru yapabilecekler.(diğer atama şartlarına sahip olmak kaydıyla)10 şubat tarihine kadar görevine başlamayanların atamalarının iptal edileceğini hatırlatır ve dikkatli olunmasını söylemeyi borç biliriz.
 
EŞİ ASKERDE OLAN ÖZÜR GRUBU ATAMASINA BAŞVURABİLECEK Mİ?
Öğretmenlerden  eşi kamu görevlisi olup askerlik görevini yapmakta olanlar, eşinin görev yaptığı kurumun  bulunduğu  yere   yer  değiştirme isteğinde bulunabilecektir.
 
İKİNCİ AŞAMADA İLÇE VEYA İLLER BAŞVURULARI ONAYLAYACAK MI?
Hayır,sadece okul kurum müdürlüklerince başvurular onaylanacak.
 
BAŞVURULAR NE ZAMAN GEÇERSİZ SAYILIR,İPTAL EDİLİR?
Elektronik   Başvuru   Formu  dışında bir  belgeyle  veya  posta   yoluyla  yapılan  başvurular ; gerekli şartları taşımayan  başvurular ; gerçeğe  aykırı   bilgi  ve  belgeyle  ya da istenilen  bilgiler   uygun  biçimde işaretlenmeden  yapılan  başvurular  ile  Elektronik   Başvuru   Formu  çıktısı imzalanmadan ve  onaylanmadan yapılan  başvurular  geçersiz sayılacak; geçersiz  başvurulara  dayalı  yer  değiştirmeler iptal edilecektir.
 
  Özür grubu atamalarda merak edilen genel soruların üzerine oluşturduğumuz tespit yazımızın gerisi gelecektir.Soru ve merak ettiğiniz konuları Kezbonita_86@hotmail.com veya @sedatdeger09 twitter hesabından ulaştırabilirsiniz.
 
 
Sedat DEGER
https://twitter.com/sedatdeger09
Mebpersonel.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.