Özür Grubu Atamalarında Ücretsiz İzin

Özür Grubu Atamalarında Ücretsiz İzin

Size özür durumu yer değişikliğinde istediği yere atanamadıktan sonra ücretsiz izne nasıl ayrılabileceği hakkında merak edilen bilgileri paylaşmak istiyorum.

özür durumu atamalarına başvurup yer değiştiremeyen öğretmenler 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile beraber ücretsiz izin alma hakkına sahip oluyor.Bu hususda alınmak istenen ücretsiz izin ile  isteğe bağlı ücretsiz izin karıştırılabiliyor.Özür grubu atamalarında özrünün bulunduğu yere gidemeyince 652 sayılı KHK ile beraber ayrıca tanımlanıp;öğretmenin istemesi halinde ücretsiz izne ayrılabileceği ayrı bir hak olarak işlenmiştir.O yüzden burada dikkat edilmesi gereken ayrıntı özrünün oluşması ve yer değiştirememesidir.

 652 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname
 37. Maddesi 5.fırkası
  (5) Özüre dayalı yer değiştirme istekleri hizmet puanısıralamasındaki yetersizlik sonucu yerine getirilemeyenlere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi kapsamına girenlerin hakları saklı kalmak kaydıyla, istekleri hâlinde istekte bulundukları yere atanmaya hak kazanıncaya kadar, aylıksız izin verilebilir. Bu şekilde aylıksız izin verilen öğretmenler, bağlı bulundukları il millî eğitim müdürlüklerine bu amaçla tahsis edilmiş bulunan boş öğretmen kadrolarına aylıksız izinli olmak şartıyla atanır. Bunların atandıkları bu kadrolar aylıksız izin süresiyle sınırlı olarak saklı tutulur. Ancak, aylıksız izne ayrılan öğretmenler, üçüncü yılsonuna kadar istedikleri yere atamalarının yapılamaması hâlinde durumlarına uygun boş öğretmen kadrolarına öncelikle atanırlar.

  Peki bu ücretsiz izne ayrılmak isteyen öğretmen nasıl bir hakka sahip veya neler yapabilir ;açığa kavuşturulması gerekir.

  

Soru 1: Ücretsiz izne ne zaman başvurabilirim?

  Cevap: Adaylığı kalkmış ve özür durumundan ataması yapılmamış herkes başvuruda bulunabilir.

Soru 2: Ücretsiz izne nasıl ayrılabilirim?

  Cevap : Okulunuza özür durumundan atamanız yapılmadığından dolayı ücretsiz izne ayrılmak istediğinizi beyan eden dilekçe yazmanız yeterlidir.

Soru 3: Ücretsiz izindeyken Sigorta yatar mı?

  Cevap : Ücretsiz izindeyken sigorta yatmaz. 

Soru 4:  Ücretsiz izindeyken hizmet puanı alınır mı?

 Cevap : Özür durumundan ataması yapılmayıp ücretsiz izne ayrılana hizmet puanı verilmez.

Soru 5: Ücretsiz izinde geçen süre memuriyetden sayılır mı?

 
 Cevap:  ücretsiz izinde geçirilen hiç bir süre memuriyetten sayılmaz. 

 

Sedat DEGER
https://twitter.com/sedatdeger09

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.