Parayla öğretmen seçmeye inceleme

Parayla öğretmen seçmeye inceleme

Antalya Kepez Demirgül İlkokulu'nda yaşanan 'Bas parayı, seç hocayı' skandalına inceleme

Haberleri ihbar kabul eden Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulda inceleme başlatırken, okul yöneticileri öğrenci velilerine cep telefonundan ulaşıp, "İhbarcı sen misin? Şikayetçi olma, konu kapansın" dedi.

KONUYU KAPATALIM

Öğrenci velisi A., "Okuldan bir öğretmenimiz bana ulaşıp, 'Bizi şikayet etmişler. İhbarcı sen misin? Eğer öyleyse konuyu kapatalım. Zaten öğretmen tercihi için kura çekeceğiz' diyerek görüşmeyi sonlandırdı" diye konuştu.

PARALARI CEBİMİZE Mİ ATTIK?

Bir başka veli ise şöyle dedi: "Borç harç 500 lira bulduk ama ödeme yapamadık. Çünkü okul yönetimi şikayet edilmiş. Yöneticiler bana, 'Canımız çok sıkkın bizi şikayet etmişler. Sanki paraları cebimize attık. Uygulama sona erdi, kura çekeceğiz' dedi. Ben şikayetçi olmadığımı anlatmaya çalıştım ama inandırıcı olamadım."

 

VALİLİK BİLGİ İSTEDİ

Demirgül İlkokulu'nda yaşananlarla ilgili Antalya Valiliği'nin bilgilendirme istediğini kaydeden Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, "Yaşananlarla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Müfettişlerimizin bu konuda hazırlayacağı rapor doğrultusunda resmi süreci başlatacağız. Okul müdürü ile yaptığımız ilk görüşmede suçlamaları inkar etti ve okula destek süreci ile ilgili görüşmeleri okul aile birliğinin yürüttüğünü ifade etti" diye konuştu.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum