Provokatörün evinde PKK ve DAİŞ kimlikleri

Provokatörün evinde PKK ve DAİŞ kimlikleri

İzmir'de öfkeli kalabalığı Kürt vatandaşların çoğunlukta yaşadığı mahalleye yönlendirmeye çalışırken polis tarafından gözaltına alınan provokatörün evinden PKK ve DAİŞ kimlikleri ile örgüt malzemeleri ele geçirildi.

Terör saldırılarını protesto için İzmir’in Bergama İlçesi’nde toplanan kalabalığı, Kürt vatandaşların yoğun olduğu mahallelere yönlendirmek istediği gerekçesiyle tutuklanan 19 yaşındaki B.P.’nin ve tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılan arkadaşı 38 yaşındaki A.Ç.’nin tüm hayatı en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor.

Habertürk'ün haberine göre polis, araç ve evlerindeki aramalarda PKK bayrakları, “Kürdistan” yazılı pankartlar, bileklikler ve baş bantları, DAİŞ kimlikleri gibi çok sayıda doküman ele geçirilen B.P. ile A.Ç.’nin cep telefonlarını ve bilgisayarlarını incelemeye aldı. B.P. ile A.Ç.’nin birlikte hareket ettiği kişiler olup olmadığını belirlemek için kamera görüntüleri inceleniyor.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, olayın tam provokatörlük olduğunu söyledi. Uzunkaya, biri tutuklanan diğeri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılan zanlılarla ilgili “Zanlıların içinde bulunduğu otomobil ile evde bulunanlar ortada. Olayla ilgili B.P.’nin ifadesi avukatlar huzurunda alındı. Türk bayrağı ve Atatürk posteri ile teröre lanet mitingine katılan birinin otomobilinde ve evinde iki terör örgütüne ait çok sayıda doküman, polis telsizi, kelepçe, kurusıkı tabanca bulunuyorsa bu tam bir provokatörlüktür” ifadesini kullandı.

Olay tüm bağlantıları ile ortaya çıkarılıncaya kadar gerekli birimler tarafından araştırmanın devam edeceğini belirten Uzunkaya, “İki zanlının da ailesi parçalanmış. Bu tür kişilerin örgütler tarafından kullanılması daha kolaydır” bilgisini verdi.

Haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum