Puanı yeten öğrenciler başvurduğu okula giremedi

Puanı yeten öğrenciler başvurduğu okula giremedi

TEOG kapsamında yapılan nakillerde 3 hafta geride kaldı. Ancak skandallar bitmiyor

Nakil taban puanından yüksek puana sahip olan öğrencilerin başvurdukları okula yerleşemediği ortaya çıktı. Emre Altunay adlı öğrenci de 387 puanı olmasına rağmen 297 puanlı okula giremedi.

Şimdiye kadar açıklanmayan nakil taban puanları da ilk kez açıklandı. Böylece kaosa dönen nakil başvurusundaki skandal da ortaya çıktı. Çünkü nakil taban puanından yüksek puana sahip olan öğrencilerin başvurdukları okula yerleşemediği görüldü. Veli Şükrü Altunay her hafta başvuru yaptıklarını ancak puanlarının nakil taban puanından yüksek olmasına rağmen yerleşemediklerini söylüyor. Duruma anlam veremediğini ifade eden Altunay, “Oğlumun puanı 378 ancak başvurduğu okulun nakil taban puanı 297 olmasına rağmen yerleşemedi. 3 haftadır başvuru yaparken, nasıl daha düşük puanlı olanlar yerleşip biz yerleşemiyoruz?” diyor.

Emre Altunay adlı öğrenci, TEOG yerleştirmelerinin ardından Avcılar’daki Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi’ne yerleştirildiğini öğrendi. 378 puanla her hafta Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi’ne nakil başvurusu yapan Altunay, açıklanan taban puandan daha yüksek puana sahip olmasına rağmen okula yerleşemedi. Başvuru yaptığı okulun A grubu yerleştirme taban puanı 389 iken nakil taban puanının ise 297 olması aileyi şaşırttı. Bugün okullar açılıyor. Ancak, okul belirsizliği ve yerleştirmede yapılan haksızlık aileyi endişeye sevk ediyor. Şu anda yerleştiği okula evlerinden servis dahi olmadığını ifade eden Altunay, nakil yapamadığı durumda okula ulaşımlarının çok zor olacağını söylüyor.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.