Radyo-Televizyon Öğretmenleri Alan Sınavı İstiyor

Radyo-Televizyon Öğretmenleri Alan Sınavı İstiyor

Radyo-Televizyon öğretmenleri kendi bölümleri için de KPSS sonrasında Alan Sınavı’nın yapılmasını istiyor.

Radyo-Televizyon Öğretmenleri Platformu adına açıklama yapan Ayşen İnce, KPSS’nin alan bilgisi ve becerileri ölçmediğini belirterek, MEB’den Radyo-Televizyon alanı için de Alan Sınavı yapmasını istedi.

MEB’in 15 ayrı branşta alan sınavı yapmasının yerinde bir uygulama olduğunu belirten İnce: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 1739 sayılı Temel Kanununda öğretmenlerin, yeterli düzeyde genel kültüre, özel alan eğitimine ve pedagojik formasyona sahip olması gerektiği belirtiliyor. Maalesef KPSS,  Radyo Televizyon Öğretmen adaylarının özel alan bilgisi ve becerileni ölçmüyor. Bu sebeple, alan bilgisine sahip olmayanların, bu branşta öğretmenlik yapmasına imkân veriyor. Biz, Radyo-Televizyon öğretmenleri olarak alan sınavı yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Radyo-Televizyon alanının Meslek Liseleri ve İletişim Meslek Liselerinde bulunduğunun altını çizen İnce: “Meslek liselerinin amacı, ara eleman yetiştirmek ve bunun yanında bir üst yükseköğretim kurumları için öğrencileri hazırlamaktır.  Medya sektöründeki ara eleman açığının kalifiye bir şekilde kapatılması için, eğitimin kalitesi yükseltilmelidir. Bu da ancak, İletişim Fakültelerinden mezun, pedagojik formasyonlu Radyo Televizyon öğretmenleri sayesinde olabilir’ dedi.

www.turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum