Rektör kendi üniveristesinden mezun oldu

Rektör kendi üniveristesinden mezun oldu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, altıncı diplomasını kendi üniversitesinden almaya hak kazandı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, kendi üniversitesinden 51 yaşında diplomasını aldı. Son 34 yılının 17 yılını öğrenci olarak geçiren Birincioğlu, ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tezsiz yüksek lisans yaptı. Diplomasını, 150 öğrenciyle birlikte Enstitü Müdürü Doç. Dr. Fatma Neval Genç'in elinden aldı. Birincioğlu, "Ben profesyonel öğrenciyim. Ömür boyu eğitim ve öğretim. Yeniden üniversiteye devam edeceğim. Okumaya devam." dedi.
ADÜ'de düzenlenen törenle altıncı diplomasını alan Rektör Birincioğlu, herkesi ömür boyu eğitim öğretime çağırdı: "İlk olarak 1987 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi. Daha sonra İnönü Üniversitesi'nde farmakoloji ihtisası yaptım. Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İşletme Fakültesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü ve son olarak ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tezsiz yüksek lisans yaptım. Bundan sonra da okumaya devam edeceğim, yeni bir üniversiteye daha gideceğim. Gençlere önerim, eğitimin yaşam boyu olduğunu, bir ömür olduğunu unutmasınlar."
Törene rektörlük cübbesiyle gelen Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, mezuniyet cübbesini giyerek sahneye çıktı ve diplomasını aldı. Eşi Fatma Birincioğlu da diploma töreninde kendisini yalnız bırakmadı.

 

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.