Rotasyon Başbakanlık Onayı İle Durduruldu

Rotasyon Başbakanlık Onayı İle Durduruldu

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 37. Ve geçici 1. Madde hükümleri Başbakanlık onayı ile 2015 yılı için uygulanmayacak.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 37. Ve geçici 1. Madde hükümleri Başbakanlık onayı ile 2015 yılı için uygulanmayacak. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı web sitesinde yayınlanarak personele duyurulan rotasyon uygulamasının 2015 yılı için uygulanmayacağı duyurusu 81 il müftülüğüne gönderilen yazı ile resmiyet kazandı.

Diyanet-Sen Büyük Uğraş Verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı personeli arasında büyük huzursuzluğa sebep olan rotasyon uygulamasının durdurulması için Diyanet-Sen büyük uğraşlar verdi. 17.06.2014 tarihli ve 29033 sayılı Resmi Gazete’de “Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” henüz yürürlüğe girmeden “Göçebe Din Görevlisi İstemiyoruz” açıklamaları ile başlayan yönetmelik konusundaki tepkimiz gerek ikili görüşmelerle gerekse hukuki yoldan her platformda devam etti.

Başbakanlıkla Özel Görüşme Sonuç Getirdi

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın Başbakanlıkla yapmış olduğu görüşmeler neticesinde 2015 yılı rotasyon uygulaması askıya alınmıştı. İl müftülüklerine gönderilen yazı ile Başbakanlık onayı doğrultusunda rotasyon uygulamasının 2015 yılı için uygulanmama kararı resmileşti.

Din görevlilerini büyük sıkıntıya sokan, sosyo psikolojik durumu gözetmeden alel acele uygulamaya konulan rotasyonun durdurulması bizler için, ömrünü güzel dinimizi anlatmaya adamış tüm din görevlileriniz için sevindirici bir gelişmedir. Temennimiz bu uygulamadan tamamen vaz geçilerek yönetmeliğin din görevlilerini mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesidir.

Rotasyon uygulamasıyla birlikte büyük sıkıntı yaşayan, buna rağmen her zaman Diyanet-Sen’in yanında olan ve aldığımız her kararda arkamızda duran teşkilatımıza çok teşekkür ederiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il müftülüklerine gönderilen söz konusu yazı aşağıdadır:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum