Sağlık çalışanları yarın iş bırakacak

Sağlık çalışanları yarın iş bırakacak

Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları yaşadıkları şiddet olaylarının her geçen gün daha da artmasını protesto için 17 Nisan tarihinde grev kararı aldı. 17 Nisan'da acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti v

 

17 Nisan'ı sağlık çalışanları için yas günü ilan ettiklerini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Dr. Ersin Arslan’ın ölümün birinci yılında sağlık şehidimizi anmak ve sağlıkta şiddete dikkat çekmek için 17 Nisan’ı Yas Günü İlan ettik. 17 Nisan’da tüm kurumlarda siyah kokart veya kurdele takarak hizmet üreteceğiz, sağlıkta şiddeti protesto edeceğiz." diye konuştu.
 
Sağlık kuruluşlarında bu protestoyu toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla da gerçekleştireceklerini kaydeden Kahveci, "Sağlıkta şiddete yönelik ciddi çözümler üretilmedi. Aradan bir yıl geçti ama o günden bugüne değişen bir şey yok. Sağlıkta şiddet tüm hızıyla devam ediyor. Hamile doktorlar şiddet uğruyor. Hemşireler saçlarında sürüklenip yoğun bakımlık oluyor. 112 çalışanlarına saldırıyorlar. Tepkimiz aynı zamanda bu bir yıllık süreçte de çözüm noktasında ciddi adımlar atılmamasınadır." şeklinde konuştu.
 
Kalp damar cerrahisi uzmanı 30 yaşındaki Dr. Ersin Arsan 17 Nisan 2012 günü Gaziantep'te 17 yaşındaki hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki M.G.'nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı dava Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.
 
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Profesör Doktor Özdemir Aktan, KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Operatör Doktor Çetin Erdolu'nun da hazır bulunduğu basın açıklamasında hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerine dikkat çekmek amacıyla hekim ve sağlık çalışanlarının 17 Nisan'da bir gün iş bırakacağı açıklandı.
 
TTB MK Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB olarak sağlıkta şiddeti araştırma komisyonu ile defalarca kez görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, iş bırakmaktan başka bir şanslarının kalmadığını söyledi.
 
memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.