SBS Mahkeme Karari Ve Sonuçlari

SBS Mahkeme Karari Ve Sonuçlari

SBS Mahkeme Karari Ve Sonuçlari ne olacak? 2013 SBS sonuçları.

Geçen yıl, İlköğretim 8.Sınıfta Seviye Belirleme Sınavına (SBS) giren  1 milyon 2oo bine yakın öğrenciden, 718 nin yabancı dil puanlamalarının hesaplanmasında hata oluşmuş, bu konuda İstanbul Milletvekili Aydın AYAYDIN ın TBMM de vermiş olduğu soru önergesi sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı bu hatayı kabul etmişti.         

         Hatayı kabul  eden MEB, 718 öğrencinin puanını yeniden hesapladı, ancak; bütün adayların sıralamasını değiştirecek olan bu değişiklik konusunda herhangi bir çalışma yapmadı. Bunu üzerine, İstanbul Milletvekili Aydın AYAYDIN, Ankara 18.İdare Mahkemesine dava açmıştı.  

          Ankara 18.İdare Mahkemesinin SBS sonuçlarının yürütmesini durdurmasıyla birlikte, sorun işin içinden çıkılamaz bir hal aldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, acilen açıklama yaparak, karardan kaynaklanabilecek olası mağduriyetleri önlemeye yönelik çalışmaların başlatıldığını, yürütmenin durdurulması kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

          Bakanlığın üst mahkemeye yapacağı itiraz sonucu, Bakanlık lehine karar çıkarsa mesele kapanmış olacak. Üst mahkemede aynı yönde karar verdiğinde, Sayın Bakan açıkladığı üzere,ortaya çıkan mağduriyetleri nasıl giderecek ? Bu konuda herhangi bir açıklama yok.

          Ortada, geç te olsa bir mahkeme kararı var ve bu karar sonucunda mahkemenin hangi yürütmeyi durduracağı belli değil. Büyük ihtimalle, sınava giren 1 milyon 112 bin adayın sıralamasının yeniden hesaplanması gerekebilir. Mahkeme kararına bakıldığın da bunun en doğru yöntem olacağı görülüyor.    

        1 Milyonu aşkın veli ve öğrenciyi birebir ilgilendiren çok sıkıntılı bir durum ortaya çıktı. İş işten geçtikten sonra verilen bir karar. Tam olarak bir kaos ortamına doğru bir gidiş … Can alıcı soru ;  Şimdi ne olacak ?             

           Sıralamanın tekrar yapılıp, hakkı olanın hakkını teslim ettikten sonra;

  1. Mevcut durumda, bir okula yerleşenlere müktesep hak verilerek herhangi bir mağduriyet ortaya çıkarılmamalı,
  2. Yeniden yapılacak sıralama sonucunda, bir okula yerleşecek puanı olan adaylarında yerleştirilmesi gerekir. (Geçen süreler, yaz aylarında yapılacak telafi eğitimleriyle kapatılabilir)

       Konuyla ilgili, daha bir çok alternatif  ortaya atılabilir. Netice olarak, bu kadar gencimizi birebir ilgilendiren hayati bir konunun çözümü açısından, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yapmalı.                                            

                                                                                               Enver DEMİR

                                                                                 Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu Şb.Bşk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.