Seçmenden partilere 'düşünün' mesajı çıktı

Seçmenden partilere 'düşünün' mesajı çıktı

AK Parti, seçim sonuçlarına dair rapor hazırladı. Rapora göre seçmen, toplumun gazını boşalttı, partilere 'durun, düşünün, muhasebe yapın' dedi

AK Parti kurmaylarının seçim sonuçlarına dair hazırladığı raporda, "Biz toplumu zenginleştirdik, daha fazlasını istiyorlar. Talepler değişti. Bu talepleri anlayıp, onları yerine getirecek bir sistem inşa etmeliyiz" tespitine yer verildi. Raporda öne çıkanlar şöyle:

DEMOKRASİYE OLAN İNANÇ GÜÇLENDİ: Muhalif seçmenin demokrasiye olan inancı güçlendi. Sandığa olan inanç, sokağa olan inancın önüne geçti.

SEÇMEN KİME NE DEDİ: Seçmen, toplumun gazını boşalttı, partilere 'durun, düşünün, muhasebe yapın' dedi. HDP'ye verilen mesaj farklı oldu. Onlara 'Sizi barajı aşırttırıyorum. Türkiye partisi mi olacaksın, bölge partisi olarak mı kalacaksın, karar ver' dedi.

DAR GELİRLİ, EMEKLi POLİTİKALARI: Biz topumu zenginleştirdik, hayatlarına yeni imkanlar girdi ve daha fazlasını istiyorlar. Talepler değişti. Bizim bu talepleri anlamamız gerekir. Bu talepleri yerine getirecek bir sistem inşa etmeliyiz. Mikro düzeyde, insan bazında dar gelirli, emekli açısından bakmalıyız. Onlara dönük politikalar üretmeliyiz.

ORTA GELİR TUZAĞI: Orta gelir tuzağına düşmemeliyiz. Milli gelirin 10-15 bin dolar seviyesinde olduğu bir süreçte ülkeler bu tuzağa düşebiliyor. Şimdi 15 bin doların üstüne çıkmanın yollarını aramalıyız.

ORTAK AKIL: Olaya Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli diye bakarsak yol alamayız. ideolojilerin bir yana bırakıldığı ortak aklın ön plana çıkarıldığı bir süreç yaşanmalıdır. Türkiye bu eşikten başka bir eşiğe geçmelidir.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum