Şehir hastanelerinden geri dönüş yok

Şehir hastanelerinden geri dönüş yok

Türkiye'nin hastane ihtiyacını giderecek dev şehir hastaneleri projelerinde finansal problem olduğu iddialarını doktor İhsan Şahin yalanladı.

Şehir Hastanelerini yapan iş adamları Ankara merkezli Sağlık Yatırımcıları Derneği'ne üye. Derneğin başında ise 5 Şehir Hastanesi'nin yapım ihalesini alan Dr. İhsan Şahin var. Şehir hastanelerinde maddi kriz olup olmadığını Dr. İhsan Şahin'e sorduk. Şahin sözlerine "Bugün İkitelli Şehir hastanesinin temelini atıyoruz. Sağlık yatırımları birilerinin hedefinde olabilir ama hiçbir şehir hastanesi inşaatı durmayacak. Yatırımlar tüm hızıyla devam edecek" diye başladı.> Başbakan'ın hayal projelerinden biri de Şehir hastaneleriydi. Kaç hastane yapıyorsunuz ve toplam maliyeti ne kadar?

Bu kapsamda toplam 16 hastane projesi ve 1 adet merkezi laboratuar ihalesi yapıldı. Halen ihalesi beklenen projeler var. İhalesi yapılan hastane projelerinin toplam yatak kapasitesi yaklaşık 30.000'i buluyor. İhalesi gerçekleşen laboratuarın tamamlanması durumunda dünyanın tıbbi içerikli hizmetler için kurulmuş olan en kapsamlı ve en gelişmiş ilk dört laboratuarından biri olması hedefleniyor. Bu laboratuar ile ülkemizin, sağlık sahasında aşı üretiminden genetik ve ilaç endüstrisine kadar her alanda otorite olacak bir merkez olması planlanıyor.

> Hastanelerin hizmet kalitesi nasıl olacak?

Bu hastaneler tümü ile devlet hastaneleri olarak çalışacak, sosyal güvencesi olan her vatandaşın hiçbir bedel ödemeden istifade edeceği hastaneler olacaktır. Hastane odaları beş yıldızlı otel konseptlerinin altında olmayacak, odalar en fazla iki yataklı ama çoğunlukla tek yataklı olacaktır. Her hasta odasının içinde banyo, tuvalet, televizyon, internet kullanımı ve daha bir çok imkan bulunacaktır.

> Şehir hastaneleri son günlerdeki gelişmelerden etkilendi mi?

Bu süreç bazı kesimlerin ekmeğine yağ sürmüş ve onlara, Türkiye'ye açılan kredilerden ya da yatırımlardan daha fazla faiz geliri elde etmek, daha fazla haksız kazanç temin etmenin fırsatlarını sunmuştur. Bize göre hedef; ülkedeki ekonomik istikrarı tehdit ederek ülkemizin yapacağı yatırım ve adımlarda daha büyük bedeller ödemesini sağlamaya yöneliktir. Bütün bunlara karşın ülkemizdeki gelişme ve büyüme potansiyelinin önüne geçilemeyeceğine, istikrarın ve üretimin süreceğine olan inancımız tamdır.

> Yatırımlarınızın iptaline ilişkin kaygılarınız var mı?

Evet, bu sıkıntılı süreçte biz de yatırımlarımızın yarım kalabileceği, kredi bulamayacağımız, ekonomik olarak ülke ekonomisini bu kadar büyük yatırımları kaldıramayacağı gibi sohbetlere, yayınlara şahit olduk. Bu sohbetler, dedikodular ve hatta yayınlar bence belli amaçlara yönelik bir propaganda sürecinin bir parçası.

> Siz ortağı olduğunuz konsorsiyum ile 5 şehir hastanesinin ihalesini aldınız? Sizin işleriniz de bir durma var mı?

Biz Sıla Sağlık Grubu olarak, Rönesans Holding, Şam Yapı ile ortak olduğumuz konsorsiyumda 7.000 yatak kapasiteli 5 hastane projesinde sözleşme imzaladık. Projeler devam ediyor. Bu konuda konsorsiyumumuzun liderliğini yapan Rönesans Holding'in başkanı Erman Ilıcak'ın hakkını vermek gerekiyor. Ilıcak, her toplantıda hastaneleri ne pahasına olursa olsun bitirip , başımız dik alnımız açık teslim etmemiz gerektiğini vurgulayarak bize büyük bir inanç ve moral kazandırıyor.

SAĞLIK KAMPÜSÜ YAPILACAK İLLER

> Adana > Ankara- Bilkent > Ankara Etlik > Elazığ > Gaziantep > İstanbul İkitelli > Kayseri > Mersin > Yozgat > İzmir Bayraklı > Konya > Manisa > Bursa >Kocaeli > Isparta

İçinde neler olacak ?

Şehir hastaneleri kampüslerinde genel hastanelerin yanı sıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, onkoloji hastanesi, ruh sağlığı hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi gibi dal hastanelerinin bulunacak.

Oğuzhan Müezzino

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.