Sınav Gözetmeni Öğretmenlere Uyarı

Sınav Gözetmeni Öğretmenlere Uyarı

Gözetmen Öğretmenlere Uyarı

28-29 Kasım 2013 tarihlerinde 8 inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar yapılacaktır. Bu sınavın daha önce yapılan SBS sınavlarından en önemli farklılıklarından birisi öğrencilerin kendi okullarında sınava girmeleridir. Ortaokulun bulunduğu tüm köy, kasaba ve şehirlerde sınav yapılacak olması, bu güne kadar ülkemizde yapılan merkezi sınav uygulamalarından oldukça farklı ve sıra dışı bir uygulamadır.

Öğrencilerin kendi okullarında kendi arkadaşlarıyla birlikte sınava girmesinin ve sınavda görevlendirilecek gözetmen öğretmenlerin o bölgede çalışan öğretmenler arasından seçilmesi sınava ilişkin güvenlik sorunlarının yaşanabileceği endişesine neden olmaktadır. Sınavlarda görevli öğretmenlerin kendi okulları dışındaki okullarda görevlendirilecek olması bu kaygıyı azaltmış ama bitirmemiştir.

Öğretmenlerimizin görevlerini yerine getirirken gerekli hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır. Ancak münferit de olsa yaşanabilecek olumsuz durumların karşılığının çok ağır olacağının bilinmesinde fayda vardır.

Sınav cevap kağıtlarının okuyucudan geçirildikten sonra değerlendirilmesi sonucunda bazı sınıflarda veya öğrenciler arasında kopya olayının gerçekleştiği merkezden tespit edilebilmektedir. İki öğrenci arasında gerçekleşecek kopya olayında bile o sınıfta görevli öğretmenlerimizin sorumluluğunun olduğu ve konuda Bakanlıkça inceleme/soruşturma başlatıldığı bilinmektedir.

Ayrıca, sınav esnasında talebeye kopya veren bir okul yöneticisi veya öğretmenin fiilinin karşılığı 1702 sayılı kanunun 27 nci maddesi gereğince “MESLEKTEN ÇIKARILMA” cezasıdır. Bu son derece ağır bir cezadır. Fiilin karşılığının bu kadar ağır bir cezayı gerektirdiğinin tüm öğretmenlerimizce bilinmesinde yarar vardır.

Her zaman meslektaşlarım olarak gördüğüm ve emeklerine saygı duyduğum öğretmenlerimizin sınavlarda yaşanacak olumsuz durumlardan zarar görmemesi için sınav öncesinde böyle bir bilgilendirmenin faydalı olacağını düşündüm.

Tüm çocuklarımıza başarılar, öğretmenlerimize hayırlı görevler dilerim.

Doğan CEYLAN
Yönetim Bilimi Uzmanı

www.turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.