Şırnak Valisi: BDP'nin boykotuna öğrenciler uymadı

Şırnak Valisi: BDP'nin boykotuna öğrenciler uymadı

Şırnak Valisi Hasan İpek, BDP ve DTK'nın okulları bir hafta boykot kararına çocukların uymadığını bildirdi.

Vali İpek, "Ben tüm Türkiye'ye ve dünyaya bunu ilan etmek istiyorum. Şırnaklı artık 30 yıldan beri bıktı her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah. Türkiye'de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor" dedi.

KATILIM YÜZDE 70'LERDE

BDP ve DTK'nın anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararı almasına rağmen, Şırnak'ta ilk gün okula katılım oranının yüzde 70'lerde olduğu bildirildi. Şırnak Valisi Hasan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak'ta eğitimin normal şekilde başladığını belirtti. İpek şunları söyledi: 'Şırnaklı'nın 30 yıldır çektiği eziyet bence yeter. İnsanlar eğitim alsın. Türkiye'nin her yerinde insanlar eğitimlerini alıyor. Türkiye'nin her yerinde ekonomilerini geliştiriyorlar. Sosyal alanda gelişiyor ve haliyle iller gelişiyor. Şırnak'ta çocukların okullarına gitmemesini sağlayarak propaganda yapmak kadar kötü bir şey olabilir mi? Bu Şırnaklı'ya eziyet değil mi? Bu Şırnak insanının normal yaşamaya hakkı yok mu? Politik mücadele ayrı bir şey. Çocukların eğitimine karşı çıkmak, yani çocukları eğitimden mahrum bırakmaya yönelik propaganda yapmak kadar kötü bir şey olabilir mi?

 

'HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK'

Çocukların boykota uymadığını söyleyen Vali İpek, Şırnaklı'ların çok bilinçli insanlar olduklarını kaydederek şöyle konuştu: "Propagandalara uymuyorlar ve uymayacaklar. Biz de bu anlamda Şırnaklı velilerin hepsine teşekkür ediyoruz. Benim öğretmenlerim milli eğitim müdürüm hepsi yerinde. Çocuklarımızın eğitim öğretimi başladı, hiçbir sıkıntımız yok. Ben tüm Türkiye'ye ve dünyaya bunu ilan etmek istiyorum. Şırnaklı artık 30 yıldan beri bıktı her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah. Türkiye'de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor" dedi.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.