Sosyalciler Devletten Çözüm Bekliyor

Sosyalciler Devletten Çözüm Bekliyor

2013 mezunlarıyla beraber sayıları nerdeyse 25 bini bulan atanamayan Sosyal Bilgiler Öğretmeni yetkililere sesleniyor;

 

''2013 mezunlarıyla beraber sayıları nerdeyse 25 bini bulan atanamayan Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak, Eğitim ve Devlet yetkililerine, şunu ifade etmek istiyoruz:
 
1-  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunları, Türkçe, Matematik, Tarih..vb alanlar gibi, herhangi bir özel kurumda ve ya dersanede iş bulamıyor. Çünkü mezun olduğu branş buna engel olmaktadır.
 
2- Sosyal bilgiler öğretmenliği alanından mezun olanların, herhangi bir formasyon eğitimine tabi tutulup özel sektörde iş bulma şansı da maalesef mümkün değildir. 
(Örneğin, sınıfçıların atanması yapılmadığında, Sınıfçılar bir aylık kurs eğitimine tabi tutulup özel sektörde rehabilitasyon merkezlerinde çok rahat iş bulabilmektedirler. 
Bu Hakkın özellikle sosyal bilgiler öğretmenliği mezunlarına da tanınmasını istiyoruz.)
 
3- En fazla öğretmen açığı bulunmasına rağmen, atanması en az sayıda yapılan branşlardan bir tanesiyiz. Madem sosyal bilgiler öğretmenliği mezunlarına ihtiyac yoktur o zaman devletin, biz sosyal bilgiler öğretmenliği mezunlarına, düz memur olma yolunda ayrıcalık tanıması gerekir. Örneğin, Bakanlıklara alınacak personel seciminde sosyal bilgiler mezunlarına öncelik tanınarak bu acık kapatılabilir. Hem öğretmen açığı kapatılmış olur hem de devlet birçok alanda eğitim almış nitelikli bir öğretmeni 'düz memur" statüsünde kadrosuna kazandırmış olur. 
Bunu İstememizin temel sebebi de şudur: bizim alanımız sadece ve sadece kamuda yani devletin milli eğitiminde çalışmaya imkan vermektedir.. Özelde sektörde sosyalciye iş yok.
 
Özetin Özeti: Ya devlet, Sosyal Bilgiler Öğretmenlerine bir yol göstersin ya da yeni iş imkanları açsın.''
www.egitimajansi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.