Şubat Ataması İçin Son Uyarı ve Öneriler

Şubat Ataması İçin Son Uyarı ve Öneriler

Şubat Atamaları kontenjanları açıklandı MEB'in yayınladığı bilgilere yönelik bundan sonraki başvuru süreci şöyle işleyecek BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Şubat  Atamaları kontenjanları açıklandı MEB'in yayınladığı  bilgilere yönelik bundan sonraki  başvuru   süreci şöyle işleyecek 

 BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

 

 -Öğretmenliğe başvuru ve atamaişlemleri elektronik ortamdagerçekleştirilecektir. 

 

-Elektronik Başvuru Sayfası “İlk Atama”, “Açıktan ve Kurumlar ArasıYeniden Atama” ve “Milli SporcularınAtanması” şeklinde ayrı ayrı düzenlenmiştir. 

 

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu’nu kullanarakbaşvurularını yapacaklardır. 

 

HANGİ BRANŞLAR HANGİ PUAN TÜRÜ
-Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve AhlakBilgisi Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarına başvuruda bulunacak adaylar atanacağı alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabileceklerdir.

 

-Yukarıda sayılan alanlar dışındaki diğer alanlara atanacaklar ise KPSSP10 puan türünde atanacağı alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıylabaşvurabileceklerdir. 

 

-Mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabileceği alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvurudabulunabilecektir. 

 

-Adaylar şahsen veya noter aracılığıyla vekâlet vereceği kişi vasıtasıyla elektronik ortamdayaptıkları başvurularını ve bu başvurularına ilişkin Elektronik Başvuru Formu’nun çıktısını İlçe/İl Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatacaklardır. 

 

-Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecektir. 

 

-Başvurular, başvurunun yapıldığı gün ya da en geç bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılması, başvurularda yoğunluğa meydana verilmemesi bakımından gerekmektedir. 

 

-Hâlen Devlet memuru olarak çalışmakta olanların kurumlarındanalacaklarımuvafakatlerinde, EK-4/a’daki yazı örneği ibraz edilmek suretiyle EK-4/bbelgenin ilgili bölümünün görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirince onaylanması gerekmektedir. 

 

Kurumlarınca muvafakati onaylanmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personelinden öğretmenliğe atanmak üzerebaşvuru yapacaklarda muvafakat şartı aranmayacaktır. 

 

-Öğretmen olarak görevli iken görevinden ayrılmış olanlardan Bakanlıkça en son düzenlenen kararnamelerinde “iki alan” yazılı olanlar, bu alanlardan sadece öğrenimiitibarıyla atanabileceği alana başvuruda bulunabileceklerdir. 

 

-Elektronik Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacaktır. Bu nedenle duyuru ve ekleri dikkatli bir şekilde okunduktan sonra Elektronik BaşvuruFormunun doldurulması gerekmektedir. Başvuru ekranında uyarı ile karşılaşılması halinde bu tür uyarı gelen ve uyarının yanlış olduğunu iddia eden adayların başvuru ekranınayansıyan uyarının incelenebilmesi için Ek-3 Dilekçe örneği doldurularak, öğretmen adayı tarafından İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanlığına faks yoluyla (faks no: 418 03 81) ya da il milli eğitim müdürlüklerince “ e-posta” ile gönderilmesi halinde gerekli işlemler yapılacaktır. 

 

-Başvuruların il milli eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra adayların bilgi ve beyandüzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır. 

 

-Elektronik Başvuru Formuna, adayların kimlik bilgileri ile KPSS puanları yansıtılmıştır. 

 

Adaylar Elektronik Başvuru Formu’na; atama biçimlerini, alanlarını, mezun oldukları yükseköğretim programlarını, başvuruyu onaylatacağı il/ilçeyi, adres bilgileri ile tercihlerinigireceklerdir. 

 

-Öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılanlar ile öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçen ve halen bu kurumlardaçalışanlar başvurularında Elektronik Başvuru Formuna; halen görevli oldukları kurumu,alanlarını, mezun olduklarıyükseköğretim programlarını, başvuruyu onaylatacağı ili/ilçeyi,tercihlerini, adres bilgilerini, hizmet sürelerini ve hizmet belgelerindeki kadro derece ve kademelerini gireceklerdir.

 

Başvuru onay makamları, adayların hizmet belgesi ile hizmet sürelerini karşılaştırarak gerçeğe aykırı olarak girenlerin başvurularını onaylamayacak hatalı sürelere dayalı atamalar yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. 

 

-Elektronik Başvuru Formu dışında dilekçe ile yapılan, başvuru süresi dışında yapılan, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince Elektronik Başvuru Formu onaylanmamış olan, atamaalanını yanlış seçerek yapılan, atama önceliğini etkileyecek şekilde mezun olduğu yükseköğretim programını yanlış seçerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı hâlde; gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Geçersizbaşvuruya dayalı atama yapılsa dahi iptal edilecektir. 

 

-Başvuru tarihi itibarıyla sevke tabi olanlar ile hâlen askerlik hizmetini yapmakta olanöğretmen adayları başvuruda bulunabileceklerdir. Bu adaylar öğretmenliğe atanmaları halinde hâlen askerde olduklarını ve muhtemel terhis tarihini gösterir bir belgeyi en kısasüre içinde dilekçe ekinde atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine gönderecekler, terhistarihini takip eden bir ay içinde göreve başlamak üzere başvurduklarında göreve başlatılacaklardır. 

 

-Millî Sporcu belgesi almış olan beden eğitimi öğretmenliği bölümü mezunu öğretmenadayları, KPSS şartı aranmaksızın başvuru yapabileceklerdir. Bu kapsamdaki başvurular, 12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Sporcu BelgesiVerilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde düzenlenen/denklik işlemleriyapılan millî sporcu belgesinin taranarak eklenmesi kaydıyla Millî Eğitim Bakanlığı İnsanKaynakları Genel Müdürlüğünün http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde alınacaktır.Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile il/ilçe millî eğitimmüdürlüklerince elektronik ortamda onaylandıktan sonra değerlendirmeye alınacaktır.Başvuruların son günlere bırakılmaması hususu, adayların yararına olacağından özellikle,başvuru ve onay süresine azami özen gösterilecektir. 

 

 -Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08/07/2004 tarihli kararının, Yükseköğretim KuruluBaşkanlığının 29/06/2009 tarihli ve 2848/18852 sayılı yazıları ile iptal edildiği bildirildiğinden Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği ile Anaokulu ÖğretmenliğiBölümü mezunu öğretmen adaylarının Çocuk Gelişimi Öğretmenliğine atanmaları mümkün olmadığından başvuruları onaylanmayacaktır.

 

-Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarihli ve 80 sayılı kararının Geçici 7 nci maddesi gereğince; zihin engelliler sınıfı öğretmeni kontenjanının karar eki Çizelgede zihin engellilersınıfı öğretmenliğine kaynak teşkil eden yükseköğretim programları mezunlarından tabanpuan aranmaksızın başvuruda bulunanların tamamı atandığı halde kontenjanın doldurulamaması durumunda 

 

üniversitelerin; 

 

a)Görme engelliler sınıfı öğretmenliği, işitme engelliler sınıfı öğretmenliği, sınıföğretmenliği, 

 

okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimiöğretmenliği,             

 

çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümleri, 

 

b) Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyonprogramını

 

başarı ile tamamlayan çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü, 

 

c) Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü/anabilim dalı mezunları için üniversitelerin 

 

eğitim fakültelerinin özel eğitim bölümlerince açılan 1500 kişi kontenjanlı ve 540 saatsüreli zihin 

 

engelliler sınıfı öğretmenliği sertifika programını bitirenlerin zihin engelliler sınıfıöğretmenliğine 

 

başvuruları alınacaktır. 

 

-Bu duyuruda yapılan açıklamalara ek olarak başvuru süresi içinde oluşabilecek durumlar ile uygulamalara yönelik açıklamalar Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresindebaşvuru süresi içinde duyurulacaktır. Öğretmen adaylarının hak kaybına uğramamalarıbakımından bu açıklamaları takip etmeleri gerekmektedir. 

 

 

EK-1 ATAMA TAKVİMİ

Sıra No 

YAPILACAK İŞ VE  İŞLEMLER   TARİH  

 

Tarih

1

Başvuruların  Kabul ve Onay  Süresi

 

29.01. 2014  - 04.02. 2014

2

Atamaların Yapılması ve Sonuçların Duyurulması

 

6-7  Şubat   2014

3

Atananların Göreve Başlaması

 

10.02. 2014   Tarihinden  itibaren


 

BAŞVURULARDA HANGİ BELGELER İSTENECEK
 
 
-Adaylardan sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenilmeyecek, ElektronikBaşvuru Formunda beyan alınacaktır. 
 
-Başvuruda adaylardan; 
 
a) Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği, 
 
b) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon, 
 
İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce öğretmenliği için İngilizce ÖğretmenliğiSertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği, 
 
c) Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu 
 
Başkanlığınca verilen yükseköğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindekiyükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi, 
 
ç) Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümümezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgeninaslı veya onaylı örneği, (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.), 
 
d) Beden eğitimi ve spor yüksekokulları ile Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri veTeknolojisi Yüksekokulundan mezun olanlardan, programa kayıt tarihini gösteren belge(mezuniyet belgesinde kayıt tarihi yazılı olanlardan bu belge ayrıca istenmeyecektir.), 
 
e) Bakanlığımız dışındaki kurumlarda aday ya da asıl Devlet memuru olarak çalışanlardanKPSSP10-KPSSP121 sonuç belgesi, muvafakat belgesi ve hizmet belgesi; daha önceöğretmenlikte 7 adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla başka kurumlarda devlet memuru olarak çalışanlardan ise muvafakat belgesi” ve hizmet belgesi, 
 
f) Devlet memurluğunda adaylığı kaldırıldıktan sonra memuriyetten ayrılıp KPSSP10-KPSSP121 puanına göre ilk atama yoluyla başvuracaklardan en son ayrıldıkları kurumcadüzenlenen hizmet belgesi (Hizmet belgesi üzerinde görevden ayrılma nedeni açıkça belirtilecektir.), 
 
g) Öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçenler ile öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılanlardan atanmak üzere başvurudabulunacaklardan, kurumca onaylı hizmet belgesi ile Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenmiş en son atama kararnamesinin bir örneği (Daha önceki dönemlerde kararname düzenlenmeyen “okul öncesi öğretmenliği/çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği ile sınıföğretmenleri” için Bakanlıkça düzenlenen atama üst yazısı veya onay listenin ilgilisayfasının fotokopisi kabul edilecektir. Hizmet belgesi üzerinde görevden ayrılma nedeni açıkça belirtilecektir.), 
 
ğ)Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinden alınan öğretmenlik meslek bilgisisertifikasının, pedagojik formasyona eşdeğer olduğunu gösterir Yükseköğretim KuruluBaşkanlığı tarafından verilmiş belge, 
 
h) Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Kültürve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Öğretmenliği lisans derecesi ile mezun olanlardan,öğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan “seviye tespit sınavına katılarak 50 ve üzeripuan alarak başarılı olduğuna ilişkin belge, 
 
ı) Pedagojik Formasyon Belgesi almaya hak kazandıkları halde belgedüzenlenemeyenlerden, belgeyi almaya hak kazandıklarına ilişkin ilgili üniversitedenalacakları yazı, 
 
i)Başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almış adayların Sosyal GüvenlikKurumundan alacakları emekli olmadıklarına dair belge  istenecektir. 
 
-Öğretmenliğe atama başvurularında adaylarca yapılan kimlik, askerlik, adli sicil durumlarına ilişkin beyanların teyidinin ilgili kamu kurumlarından elektronik ortamdaalınarak Elektronik Başvuru Formuna yansıtılması hâlinde bu durumlara ilişkin belgeleradaylardan ayrıca istenmeyecektir. 
 
Elektronik Başvuru Formuna yansıtılamayan belgeler başvuruda adaylardan istenecektir. Adayın beyanı ile Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılan belgeler arasında çelişki olduğu tespit edilenlerin durumu değerlendirildikten sonra, başvuruya engel hâli olmadığına kararverilenlerin başvurusu kabul edilecektir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.