Şubat Atamasında Branş Dağılımı Nasıl Olacak?

Şubat Atamasında Branş Dağılımı Nasıl Olacak?

EBS'den Şubat Ataması Branş Dağılım Açıklaması.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer'in öğretmen atama ve branş dağılımları ile ilgili twiti: 
 

Şubat'ta 10 bin atama kesinleşti.İhtiyacın 12/1'i.Burada en büyük beklenti adaletli bir dağılım.Bakanlıktan dağılım detaylarını bekliyoruz.

Şu net olarak ortaya çıktıki; özel sektör eğitime daha fazla katkı sunmalıdır.Dönüşümse, acil dönüşüm..
 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ile ‘Şubat ayında yapılacak öğretmen ataması’nda dağılımın nasıl ve kriterlerin neler olacağı konusunda bir görüşme yaptı.

Yusuf Tekin, hem ihtiyaca hem de hakkaniyete uygun bir dağılım yapmak için uğraştıklarını söyledi. Alan değişikliği işlemlerinin başlayacağını ifade eden Tekin, alan değişikliğinden sonra gerçek ihtiyacın da net bir şekilde ortaya çıkacağını ifade etti.

 Görüşme hakkında bilgi veren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki her branştan öğretmen ihtiyacına bakıldığında, 10 bin öğretmenin ihtiyacın çok azını karşılayacağını kaydederek, “Ayrıca atamaların Doğu ve Güneydoğu ağırlıklı olacağını düşündüğümüzde, alan değişikliğinin 10 bin öğretmen dağılımında fazla etkili olmayacağını söyleyebiliriz” dedi. 

Gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.