Şubat’ta Adaletli Atama Yapılacak mı?

Şubat’ta Adaletli Atama Yapılacak mı?

Milli eğitim bakanlığı şubatta atama yapacak. Atama kontenjanları merakla bekleniyor. Peki hangi branşta kaç öğretmen atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayında yüklü bir atama yapmaya hazırlanıyor. Rakamın 10 bin veya 40 bin olması öğretmenlerin adaletli kontenjan dağılımı isteğini değiştirmiyor. Öğretmenler her branşa “EŞİT ORAN”da kadro verilmesini istiyor.

MEB son yıllarda yaptığı atamalarda branş öğretmenleri başta olmak üzere birçok bölüm mezununa açık haksızlık yapıyor. Birkaç branştan yüklü alım yapan MEB diğer branşlara ise adeta üvey evlat muamelesi uyguluyor. 

Örneğin yıllardır “A” branşından binlerle ifade edilen alım yapan MEB, Eylül ayında 40 bin atama kapsamında Fransızca bölümüne “0” kontenjan vererek hayretler içerisinde bıraktı.

Yine formasyon sahibi yeterli mezun olmadığı ve verilen kadrolar boş kaldığı halde MEB ısrarla İlahiyat ve DİKAB’a kontenjan veriyor. İmam Hatiplere atanmak için bekleyen formasyonlu Yabancı Dil Arapça Öğretmenleri boşta gezerken MEB’in bu yanlı tutumuna anlam verilemiyor. 

 

HER BRANŞTAN AYNI ORANDA ALIM YAPILMALI

MEB birkaç bölüme yüksek kontenjan verirken, farklı bölümlerden mezun yüzbinlerce öğretmen kadro hayaliyle yanıp tutuşuyor. Bunlar arasında yıllardır görmezden gelinen Meslek Lisesi branş dersleri öğretmenleri de artık yeterli ilgiyi görmek istediklerini belirtiyor.

Öğretmenler atamalarda mezun sayısı ve “oran”ın göz önünde bulundurulmasını istiyor. Örneğin “A” branşından mezun 10.000 öğretmen varsa bu sayının yüzde 10’u olan 1000 karo verilmeli. Yine B branşından 5.000 mezun varsa bu branşa da yüzde 10 oranında yani 500 kadro verilmeli. Ancak bu şekilde adaletin gözetilebileceği söyleniyor.

Oran gözetilmediği için en çok yığılma yaşanan Fizik-Kimya ve Biyoloji bölümlerinin kapanma noktasına geldiği kaydediliyor.

MEB ORANTISAL ATAMA YAPAACAK MI?

Tüm bunlar yaşanırken MEB’in Şubat ayında adaletli kadro dağılımı yapıp yapmayacağı merak konusu haline geldi.

meb personel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.