Şubatta özür grubu ataması yapılacak mı?

Şubatta özür grubu ataması yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı iller arası ve il içerisinde Şubat ayında özür grubu ataması yapacak. Bu konuda MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN Bey'in twiter üzerinen açıklamaları bulunuyor.

Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer döneminde, öğretmenlere yönelik insani olmayan düzenlemelerle sık sık gündeme gelen Bakanlık uygulamalarından biri de öğretmenlerinözür durumu mağduriyetiydi. O döneme yaşanan öğretmen özür durumu mağduriyetine ilişkin soru önergesine 2 yıl sonra cevap verilmesi ve verilen cevabın da sorunun yaşanan düzenlemeler dikkate alınmadan verilen bir cevap olması da ayrıcaöğretmenlerin tepkisine neden oldu.

 

İddialar asılsız, atama olacak…
Öğretmenleri huzursuz eden açıklamanın ardından yaptığımız araştırmaya göre MEB’de Şubat dönemi özür durumu atamasına ilişkin hazırlıklara başlandı. Geçen yıl Ocak ayının son haftası özür durumuna ilişkin duyuruyu yayınlayan MEB’in iller arası eş durumu, sağlık durumu ve genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliklerine ilişkin atamaları yapacağı belirtiliyor.
Bundan böyle öğrenim özrü olmayacak
Geçen yıl Millî Eğitim BakanlığıÖğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından Öğrenim özrüne bağlı yer değiştirme yönetmelikten çıkarılmıştı.Yönetmelik değişikliğinin ardından diğer özür grubu atamalarına ilişkin talepler büyük ölçüde gerçekleşirken öğrenim özründen atama bekleyen öğretmenlerin beklentileri karşılıksız kalmıştı.
Norm yönetmeliği öğretmenleri umutlandırdı
Geçen Hafta yayınlanan Milli Bakanlığına Bağlı Ve Yönetici Ve Norm İlişkin Yönetmeliği taslağında yer alan Her ilin öğretmen norm kadro sayısının % 5'ini geçmemek üzere personelinin öğretmen eşlerinin atanmalarında, Öğretmenlerin kanuni izin, diğer kanunlar uyarınca geçici görev, disiplin cezası uygulamasıveya görevden uzaklaştırma nedenleriyle görevlerinden geçici olarak ayrılmalarıdurumunda oluşacak öğretmen ihtiyacının karşılanmasında ve şehit eşi öğretmenler ile ilgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan kamu personelinin öğretmen eşlerinin atanmalarında kullanılmak üzere Bakanlık onayı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine aktarılır.” İfadesi ise öğretmenleri rahatlatan bir başka husus olarak dikkat çekiyor. Yönetmelik taslağındaki bu maddenin yönetmelikte yer alması, özür durumu başvurularının büyük ölçüde gerçekleşeceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.