Şube Müdürlüğü Atamalarında Şimdi Ne Olacak

Şube Müdürlüğü Atamalarında Şimdi Ne Olacak

MEB Şube Müdürlüğü atamalarında son durum? Şube Müdürlüğü Atamalarında Şimdi Ne Olacak?

Şube Müdürlüğü Atamalarında Şimdi Ne OlacakDanıştay 5. daire çerçeve yönetmeliğin "sözlü sınav" bölümünün yürütmesini durdurmuştur. Çerçeve yönetmelik bütün kamu kurum kuruluşlarında çalışan memurları kapsar. Kısaca İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Gümrük, Ticaret Bakanlıklarını kapsayan genel bir yürütmeyi durdurma kararıdır. Yani bu durum sadece Milli Eğitim Bakanlığını ilgilendirmiyor. Bütün bakanlıkları ilgilendiren ortak bir sorundur. Burada Milli Eğitim Bakanlığından çok hükümetin ne yapacağı, nasıl bir çözüm bulacağı önemlidir. 

Yürütmeyi durdurma kararında sözlü sınavın tek başına belirleyici olmasına itiraz vardır. Mahkeme kararında başarı sırası değerlendirmesine yazılı puanın da dahil edilmesini istiyor. Milli Eğitim ve diğer çoğu bakanlıkların alt görevde yükselme yönetmeliklerinde şube müdürlüğü atamaları için sözlü puana göre bir başarı sıralaması olur diyor. Bu da gösteriyorki çoğu bakanlık bu mahkeme kararına göre görevde yükselme yönetmeliklerinde değişiklik yapmak durumundadır. Bakanlıkların şu anki görevde yükselme yönetmeliklerinde sözlü sınavla ilgi maddelerini aşağıda veriyorum;

Bilim Sanayi ve Ticaret bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğinden;

Başarı sıralaması

MADDE 15 (1) Görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, şube müdürü kadrolarına atanacaklar için sözlü sınav; diğer kadrolara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir.

Gümrük ve Ticaret bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğinden;

Başarı puanı

MADDE 18 (1) Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınava tabi görevde yükselme kapsamı dışındaki kadrolar ile şube müdürü ve bunlarla aynı düzeydeki görevde yükselme sınavına tabi kadrolara atanacaklar için sözlü sınav; diğer kadrolara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir.

Sağlık Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğinden;

Başarısıralaması

MADDE 13 (1) Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boşkadro sayısıkadar atama yapılmasında başarıpuanıesas alınır. Başarıpuanı; şube müdürükadrosuna atanacaklar için yazılıve sözlüsınav; diğer kadrolara atanacaklar için yazılısınav puanıesas alınmak suretiyle tespit edilir ve Bakanlık resmi internet sitesinde ilan edilir.

Yine İçişleri Bakanlığının görevde yükselme yönetmeliği de sözlü sınava göre başarı sırası yapılacağını söylüyor.

Görüldüğü üzere çoğu bakanlık sadece sözlü sınav puanını kıstas almıştır. Bunlardan sadece Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinde başarı sırasının yazılı ve sözlü sınav puanlarına göre olacağını belirtmiştir. Burada en doğrusunu da Sağlık bakanlığı yapmıştır.

Şimdi ne olacak?

Aslında çözüm çok basit. Çerçeve yönetmelikte Sağlık Bakanlığının görevde yükselme yönetmeliğinde olduğu gibi "sözlü sınav" ibaresi yerine yazılı ve sözlü puanlarının ortalamasının alındığı bir başarı listesinin olacağına dair bir değişikliğe gidilmesiyle bu problem aşılır. Böylece sözlü sınav tek belirleyici olmaktan çıkar. Bakanlıkların alt yönetmelikleri de yine bu şekilde değiştirilir. Milli Eğitim Bakanlığı da sözlü sınav puanına göre yaptığı atamaları iptal eder, tekrar yazılı ve sözlü puanların ortalamasına göre yeniden bir atama yapar.


Selam ve Saygılarımla
Ali Abbas DOĞAN www.mebpersonel.com
Eğitim Yöneticisi
abbasdogan07@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum