Şube Müdürlüğü için 2. Atama Yapılacak Mı?

Şube Müdürlüğü için 2. Atama Yapılacak Mı?

Şube Müdürlüğü için 2.Atama Yapılacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı  şube müdürlüğü  atamasını  çarşamba günü  gerçekleştirdi.  Şube müdürlü mülakattında  başarılı olan  3.287 adaydan şube müdürlüğü kadarolarına  3.192 aday tercihte bulunduğu  tercihte bulunanlarda 1.515 kişi ilk 10 tercihe atandı bunun dışında 11.tercihe göre kura ile 194 kişinin ataması yapıldı.

Mebpersonel.com sitemize Şube müdürlüğü için başvuru yapıp atanamayan adayların sitemize gönderdiği bir çok yorum ve mesaj da Şube Müdürlüğü için göreve başlamayanlardan kaynaklanacak olan boş kadrolara illerde  2.Atama yapılıp yapılmacağı yönünde sorular almaktayız.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA YÖNETMELİĞi  13. Maddede konu ile ilgili şu ifadeler bulunmaktadır

13. Madde

Görevde yükselme yönetmeliğine göre sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren bir yıllık süreyi aşmamak   üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava kadar geçerlidir.

Aamaları yapılanlardan, yasal süresi içinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilir. Bu durumda olanların görevde yükselme suretiyle atanabilmeleri için, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde görevde yükselme sınavına yeniden girmeleri ve başarılı olmaları gerekir.


Yönetmeliğe  göre  Duyurulan kadrolardan;

a) Atama şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanılmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadrolara ya da başka bir kuruma naklen atanma
sebepleriyle boşalan kadrolara, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına ilişkin başarı listesinin ilanı tarihinden itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere başarı listesindeki sıralamaya göre atama yapılabilir.

Mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum