Şube Müdürlüğü Sonuçlarına 1880 itiraz

Şube Müdürlüğü Sonuçlarına 1880 itiraz

MEB Şube müdürlüğü Mülakat sınav sonuçlarına Toplam 1880 adayımız itiraz etmişlerdir. Bu itirazlar önümüzdeki hafta yeniden oluşturulan komisyonlarımızca incelenecek ve sonucu ilgili kişilere gönderilecektir. İnceleme maddi hata olup olmadığı yönünden inc

MEB'de Etkili ve yetkili kişilere, bu günlerde merak edilen ve en çok konuşulan konularla ilgili soruları yönelttik ve aldığımız cevapları siz okuyucularımızla paylaşıyorum.
İşte aldığımız cevaplar:
 
1-Bugünlerde herkesin merak ettiği konuların başında MEB şube müdürlüğü mülakat sınavı sonuçlarının iptal edilip edilmeyeceği
 
-       MEB Şube müdürlüğü sınavı mülakat sınavı sonuçlarının, MEB'ce iptal edilmesi söz konusu bile olamaz, İdari mahkemelerin vereceği kararlara saygılıyız, olumsuz bir karar çıkarsa hukukun gereği ne ise onu yerine getireceğimizden kimsenin endişesi olmasın
 
2-MEB Şube Müdürlüğü  Mülakat  Sınavı sonuçlarına  kaç kişi itiraz etti?
 
-      MEB Şube müdürlüğü Mülakat sınav sonuçlarına Toplam 1880  adayımız itiraz etmişlerdir. Bu itirazlar önümüzdeki hafta yeniden oluşturulan komisyonlarımızca incelenecek ve sonucu ilgili kişilere gönderilecektir. İnceleme maddi hata olup olmadığı yönünden incelenecektir. Mülakat sınavı subjektif değerlendirmedir. İtiraz eden adaylara, hadi gelin komisyon yeniden Sizi mülakat sınavına tabii tutacak,sorular soracak, yeniden puanlama yapacak gibi bir anlayışla değil, itirazları maddi hata olup olmadığı yönünden bir inceleme yapacaktır, eğer bir maddi hata söz konusu ise bu hatalar elbette ki düzeltilecektir. 
 
-     Mülakat sınavına itiraz eden adayların çoğunluğu 60-80 puan alan grup da yoğunlaşmaktadır itirazlar içinde en düşük 40 puan alan ve en yüksek 92 puan alan adaylarımızda itiraz etmiştir. 92 puan alan adayımız Ankara'da felsefe öğretmenidir. Elbette ki itiraz eden adaylarımız yasal haklarını kullanmışlardır,onları anlayışla karşılıyoruz. Varsa maddi hatalar düzeltilecektir.
 
3-Şube Müdürlüğü atamaları ne zaman ve nasıl yapılacaktır?
 
-      4-10 Nisan 2014 Tarihlerinde tercihler alınacaktır. Atamalarımızda planlamalarımıza göre, 14-15 Nisan en geç 16 Nisan olacaktır muhtemelen. Mülakat sınavını geçen her adayımız için 25 +1=26 tercih yaptırmayı düşünmekteyiz. Adaylarımız 25 tercih de bulunacaklar bu adaylarımızın öncelikle yerleştirmeleri kendi illerinden başlanacaktır,elbette ki adayımız İzmir'den Ankara'dan veya Edirne'den tercihler yapma hakkına sahiptir. Adaylarımıza 26 seçenek olarak Türkiye'nin Her bölgesinde çalışmak ister mi siniz diye soracağız, evet diyen adayımızı bu 25 tercih dışında herhangi bir yere ataması sistem üzerinden yapılacaktır. Tercihler ve yerleştirme sonrası boş yerler kalacak mı hayır her yere yerleştirme yapılacaktır. Planlamamız bu yönde. Şube müdürlüğü atamalarında boş kontenjanlar  kalırsa yenidenatama yapılacak mı? Şuan için öyle bir planlamamız yok 
İlçe ve şube müdürlerinin Rotasyonu ne olacak? Şuan rotasyon yapmak mümkün değil ,şu aşamada rotasyon uygulamakta mümkün değildir. Bunları irade sahibi kişiler konuşacak sonra bakanımız karar verecek ve ondan sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bir süre daha beklemeniz gerekecek bu soruların cevabını almak için
 
4-Okul idarecilerimiz diken üzerinde, Yönetici atama yönetmeliğinde değişiklikler yapılacak mı?
 
-Yönetici atama yönetmeliği hazırlanmayacak,  çünkü MEB teşkilat yasasında okul idarecileri ataması diye bir madde yok, Yönetici görevlendirme maddesi var. Yasanın öngördüğü Okul yöneticileri Görevlendirme Yönetmeliği hazırlanması gerekiyor, bunun içinde şuan için hazırlanmış veya bitmiş, bir yönetici görevlendirme yönetmeliğimiz mevcut değil, Yönetmelik hazırlanırsa, Atama değil , Görevlendirme yönetmeliği olacak, hemen siz sormadan belirteyim, görevlendirmenin yönetmeliği olur mu? veya bu  görevlendirmelere sınav şartları getirilir mi? veya hangi kriterler getirilir henüz bunları konuşmak erken Görevlendirmenin kriteri olur mu demeyin şuan bu sorunun cevabını inanın bende bilmiyorum.
 
       Okuyucularımıza hemen belirteyim, Eğitim Bir Sen, Okul idarecilerinin Görevlendirilmesi yönetmeliğinde Olmazsa olmazımız. İdarecilerin yeniden görevlendirilmesi maddesinin mutlaka konması şeklinde olacaktır demektedir.  Bundan amaç mevcut idarecilerin yeniden görevlendirilmesini sağlamak ve daha önce idarecilik yapmış, fakat herhangi bir sebeple ayrılmış olanların idareci olmasını sağlamak için  bu maddenin mutlaka konmasını istemekte oldukları belirtilse de, bu madde ile yeni öğretmenlerinidareci olma şansını iyice azaltmaktadırlar, zira bütün görevlendirmeler, bu yönde olacağı için sınava da gerek kalmaya bilir ve yeni genç öğretmenlerin idareci olma şansını iyice azalacaktır, görevlendirmede bir dengenin gözetilmesidir.Eğitim bir Senin bu dayatması, yeni idareci adaylarımızın önünü kesmek gibi olumsuz kullanıla bilinir, bu konuda benim acizane görüşüm,doğruda yanlışta olabilir sizlerle paylaşmakistedim.
 
5-Okul idarecilerimiz  4 yıllığına valilerce görevlendirilecek fakat görevlendirme yapıldı bir hafta sonra ben seni beğenmedim arkadaşım deyip görevden alırsa ne olacak? 
 
- Evet bunları oturup komisyonda değerlendireceğiz şuan için tüm konuşmalarımız afaki olur, yarın gelip de bak yönetmelik böyle çıktı derseniz ben karışmam. Elbette ki bu en önemli sorun bunun mutlaka Yönetmelikte çözüme kavuşturulması gerekir.
 
6-İlçe Müdürleri ve diğer atamalarla ilgili çalışmalar ne düzeyde?
 
- Seçim sonrasını bekleyin güzel çalışmalar olacak, bu konularda konuşmam doğru olmaz fakat şu kadarını söyleyeyim değişim kaçınılmazdır.seçim sonrasını bekleyin
Yeni daire başkanları, pazertesi günü görevlerine başlayacaklardır. yapılan atamalar görevlendirme şeklindedir, hepsini kasdediyorum. 
Havuz sorusu ile sürekli karşılaşıyoruz, havuz boşaltılacak zaten pazertesi günü itibari ile bir çoğu yeni görevine başlayacaklardır. Havuz dönemi bitti.
 
Mehmet SERKAN / kamuajans.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum