Şube Müdürlüğünde 2. Atama Yapılacak mı?

Şube Müdürlüğünde 2. Atama Yapılacak mı?

Şube Müdürlüğünde 2. Atama Yapılacak mı?

MEB’de  şube müdürlüğünde 2 atama yapılacak mı?

MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinde:
Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadrolara ya da başka bir kuruma naklen atanma sebepleriyle boşalan kadrolara, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına ilişkin başarı listesinin ilanı tarihinden itibaren(16 nisan 2014)  altı aylık süreyi aşmamak üzere başarı listesindeki sıralamaya göre atama yapılabilir.”
  
21. Maddenin 2. Fıkrasında : “ Atamaları yapılanlardan, yasal süresi içinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilir. Bu durumda olanların görevde yükselme suretiyle atanabilmeleri için, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde görevde yükselme sınavına yeniden girmeleri ve başarılı olmaları gerekir.’’ denilmektedir.

 MEB’de yönetmelikte belirtilen bu maddeler doğrultusunda şube müdürlüğü mülakat sınavında kazanıp ta tercihleri doğrultusunda ataması yapılmayan veya tercih nedeni ile atanamayan adayların boş kalan şube müdürlüğü kadrolarına atanıp atanamayacaklarını sizler için  araştırdık . Meb yetkililerinden edinmiş olduğumuz bilgilere göre:

1-Şuan için bu konuda olumlu, olumsuz cevap vermenin mümkün olmadığını ifade ederek, 1709 şube müdürlüğü kadroya atama yapıldığını, sistem üzerinden yapılan atamalar nedeniyle şube müdürleri kadrosunda sistem üzerinde boş kadronun  bulunmadığını, bu nedenle şuan için bir atamanın söz konusu olamayacağını  belirttiler.

2-Ataması yapılan şube müdürlerinin görevlerine 6 ay içerisinde başlamaları gerekmektedir. İlan edilen ve ataması yapılan şube müdürlerinden kaç tanesi görevine başlar veya başlamaz bunu bu günden kestirmek mümkün değil bu nedenle yasal sürelerinden sonra kaç kişi başlamamış ve kaç şube müdürlüğü kadrosu boş kalmış bunu yasal sürenin bitiminden sonra öğrenmemiz söz konusudur.
Şuana kadar ataması yapılan ve görevine başlamayacağını belirten hiç bir adayımız söz konusu değildir.

3-Şube müdürlüğü kadrolarında boşluk kalırsa ve biz bunu tespit ederek sayısını belirtir ve karar verici olan iradenin emirleri  ile yönetmelikler doğrultusunda gereğini yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz. Şuan için ortada hiç bir veri ve karar söz konusu değildir
Evet bizim öğrendiklerimiz bilgiler bunlardan ibarettir. Her şeyin şube müdürlüğünü hak eden adaylarımızın arzusu yönünde olması dileği ile


serkan@kamu.tv.tr
kamu.tv.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum