Şube Müdürü Görevlendirmeleri Tam Gaz Devam Ediyor

Şube Müdürü Görevlendirmeleri Tam Gaz Devam Ediyor

Şube Müdürü Görevlendirmeleri Tam Gaz Devam Ediyor

TurkiyeEgitim.Com Özel Haber

MEB'de herkes "Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği"ne kilitlenmiş durumda.

Yeni yönetmelikle özellikle boş şube müdürlüğü kadrolarına atama yapılacak olması, gelecekle ilgili planlar kuran eğitimcileri heyecenalandırdı.

Şube müdürü olmak isteyen çok sayıda öğretmen ve eğitim yöneticisi, önümüzdeki aylarda yapılacak olan görevde yükselme sınavına hazırlanmaya başladı. 

Sınav Tamam, Görevlendirmelere Devam...

Bakanlık bir yandan şube müdürlüğü sınavı için hazırlık yaparken, bir taraftan da şube müdürü görevlendirmelerine devam ediyor. 

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde, tam bir kangren durumuna gelmiş olan "Görevlendirme" sorununun üzerine gidilmiş, uzun uğraşlar sonrasında Bakanlık ve taşra teşkilatında tüm görevlendirmeler önemli ölçüde iptal edilmişti.

Son bir kaç haftada çok sayıda Şube Müdürü görevlendirmeleri yapıldı

MEB'de son bir kaç haftada tam bir şube müdürü görevlendirmesi furyası yaşanıyor. Özellikle taşra teşkilatında bir şekilde "adamını" bulan çok sayıda kişi şube müdürü olarak görevlendiriliyor.  

Bu görevlendirmelerin önemli bir kısmı "olmayan kadrolara" yapılıyor. Örneğin 4 şube müdürlüğü kadrosu olan bir ilçede bazen 5, bazen 6. şube müdürü görevlendiriliyor. 

MEB'de eskiye dönüş mü var?

MEB'de bir zamanlar ortalık "görevlendirmeden" geçilmiyordu. Ömer Dinçer döneminde görevlendirmeler bıçak gibi kesilmişti. 

Son dönemde yapılan bu görevlendirmeler "MEB'de geriye dönüş mü var?" sorularını bereberinde getirdi. 

Şube Müdürlüğü Sınavı Aralık Ayında

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, şube müdürlüğü sınavının kasım ayında yapılabileceğini belirtmişti. Ancak ÖSYM'nin sınav takviminin yoğunluğunu dile getiren Tekin, Görevde Yükselme Sınavının Aralık 2013'e sarkacağını ifade etti. 

 

Hakan Pınar

Eğitim Yöneticisi

TurkiyeEgitim.Com Özel haber

sinavlar.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.