Sütçü İmam Üniversitesinde neler oluyor?

Sütçü İmam Üniversitesinde neler oluyor?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ)’nde gün geçmiyor ki yeni bir sürpriz gelişme olmasın.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ)’nde gün geçmiyor ki yeni bir sürpriz gelişme olmasın. Geçtiğimiz haftalarda yapılan hülle atamaya Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi’nden büyük tepki gelmişti.

Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan, 2013 yılının Aralık ayında, başka bir kurumdan, kurumlar arası nakille, Üniversitenin basın birimine atanan Akın Ozan’ın, bu görevde 5 ay gibi kısa bir süre kaldıktan sonra, Afşin Meslek Yüksekokuluna sekreter olarak atanmasına büyük tepki göstermiş. Başkan Furkan;“Hangi pazarlıklar sonucu bu atama yapıldı? Üniversite yönetiminden merakımızı gideren açıklama bekliyoruz” demişti.

İşte Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan’ın Soruları:

Hülleci Rektör Bu Gücü Nereden Alıyor?

Üniversitede, normal şartlarda şube müdürlüğü ÖSYM’ninGörevde Yükselme Sınavıyla yapılırken, öncehülle yoluyla sekreter daha sonra da şube müdürü olarak atanmak isteniyor. Afşin MYO Sekreterliğine16 Mayıs 2014 tarihinde saat 16:30 atanan Akın Ozan,Afşin’e gitmeden göreve başlaması yapılıp, daha sonra 20 Mayıs 2014 günü Yüksekokul Sekreterliği koltuğunabir saat bile oturmadan görevlendirme yazısını bırakarak Afşin’den ayrıldı.  Ayrıca, bununla da yetinmeyen üniversite yönetiminin, yıllarca mesai mefhumu olmadan çalışan personeli, Akın Ozan’ın şikâyetiyle görevden almasını da kabul edemiyoruz.Şimdi Akın Ozan’ın yerine Nami ALAGÖZ bakıyor. Selefi ise güya Çiftlik Müdürü olarak atandı. Ama maalesef Ziraat Fakültesinde öğrenci işlerine bakıyor. Bir başka Yüksek okul sekreteri Ramazan AYNA ise Rektörlüğe bağlı Güzel Sanatlar Bölümü emrine sürüldü.Bordroda yüksek maaş alanlar başka, işi yapanlar ise memurlar. Devletin imkânlarını pervasızca kullanan ve kullandıran zihniyet nedir, bu gücü nereden alıyor?

Hülle Yoluyla Atamak İçin Sırada kaç Kişi Var?

Üniversitede Görevde Yükselme Sınavı bekleyen ve yıllarını üniversitede memur olarak geçirenonlarca yetenekli personel varken, bunların motivasyonunu düşürüp çalışma barışını zedeleyen üniversite yönetimi, neden böyle bir adam kayırma yöntemini seçmiştir, anlamış değiliz?Acaba daha sırada kaç tane hülle için bekleyen şube müdürü bulunmaktadır? Sayın Rektör, bunu kamuoyuyla paylaşırsa memnun oluruz.

Eğer Akın Ozan’da büyük bir yönetim ve bilgi kapasite varsa Görevde Yükselme Sınavı beklensin. Üniversitede çiçeği burnunda olan biri için neden ÖSYM’nin görevde yükselme sınavına girmeden böyle bir yola başvuruluyor?

Rektör Yardımcısı Neden Görevden Alındı?

Ayrıca Üniversitedeki son gelişmelerle ilgili olarak ise şunları kaydetti başkan: “19 Nisan 2014 tarihinde büyük beklentiler oluşturularak Rektör Yardımcılığına getirilen Prof. Dr. Mustafa GÜL 4 Haziran 2014’te sessizce neden görevden alındı? Daha koridorlardaki kutlama çiçekleri kalkmadan kısa bir sürede ne değişti de böyle bir yola başvuruldu? Neden insanlara ikbal suikastı yapılıyor? Sayın Rektörle Mustafa Gül etle tırnak gibi iken, ani bir kararla ahde vefa duygusu neden aşındırıldı? Bir insanı harcamak bu kadar kolay olmasa gerek.

Dekansız Fakülteler Yönetim Krizi mi?

Fen Edebiyat ve Tıp Fakültelerinin dekanlıkları onlarca günden beri boş duruyor. Oysa devlet yönetimde boşluğu kabul etmez. Atama bekleyen öğretim üyesi kadrolarından hala ses yok. Üniversitede nereden bakılırsa bakılsın bir yönetim krizi var.Rektör yönetemiyor mu? Yoksa tüm bu olumsuz gelişmelere Rektörün bir daha seçilememe kaygısı mıneden olmaktadır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.