TEİAŞ Genel Müdürü istifa etti

TEİAŞ Genel Müdürü istifa etti

Bakan Taner Yıldız, elektrik kesintileri nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın kendini sorumlu tutarak istifa ettiğini açıkladı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde yaşanan büyük elektrik kesintileri ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

BİR NETİCE VARDIK!

Yapılan incelemelerin ardından elektrik kesintileri ile ilgili bir netice ulaştıklarını söyleyen Bakan Yıldız, ''Toplam 7 hat şu veya bu gerekçe ile devre dışı kalıyor. Bundan dolayı Doğudan batıya gelen hatların yükü yoğunlaşıyor. tabi tüm bunlar sistem kendisini korumak isterken yaşanıyor. Dolayısı ile doğu ile batının bağlantısı kopuyor. Bu işlem 12 saniye içerisinde domino etkisi şeklinde gerçekleşiyor. Kesinti hatlarımızda yaşanan bir arıza üzerine başlıyor. Teknik bir arıza olmakla beraber bir işletim hatası olduğunu da bize düşündürüyor.'' dedi.

Bakan Yıldız, bunun dışında ''Dışarıdan bir müdahele var mı?'' bunu da ayrıca araştırdıklarını söyledi.

TEİAŞ GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ

Başından beri tüm ilgili arkadaşlar hakkında soruşturma başlattıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Yıldız,  TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır kendini sorumlu tutarak görevinden istifa ettiğini de açıkladı.

SEÇİMLERE KADAR TÜM İZİNLER KALKTI

Sistemin güvenilir bir sistem olduğuna yeniden vurgu yapan Bakan Yıldız, seçim gününde elektriklerin kesileceği söylentileri ile ilgili ise böyle bir şeyin söz konusu dahi olmadığını belirterek, seçime kadar tüm izinleri kaldırdıklarını açıkladı.

 

İSTİFA EDEN MÜDÜR KONUŞTU

İstifanın ardından Hürriyet sorularını yanıtlayan Kemal Yıldır, araştırmalarını tamamladıklarını ve sonucun sistemin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza olduğunu ve bunun sonucunda sistemin çöktüğünü söyledi.

HABER VERMEDEN RİSK ALMIŞLAR
Yıldır, “Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakan’ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi’deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden” dedi.

ÜST ÜSTE GELMİŞ
Yağışlar nedeniyle özellikle doğudaki barajların dolu olduğuna dikkat çeken Kemal Yıldır, suların çok geldiği dönemde suların oluşturduğu bir potansiyel olduğunu vurguladı. Bu yükün batıya taşındığını ve fiyat açısından HES’lerle rekabet edemeyen batıdaki bazı doğalgaz santrallerinin de üretimi olmadığını anlatan Yıldır, “Piyasa tüm bu dengeleri idare ediyor. Gün öncesinden saatlik olarak bu veriler piyasaya sunuluyor. Arkadaşlar bu fiyatlardan elektriği alırken, yük atma talimatı vermemişler. Hepsi üst üste gelmiş” şeklinde konuştu.
Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.