Teknik öğretmenler 'mühendis' olacak

Teknik öğretmenler 'mühendis' olacak

AK Parti Milletvekili Candan’ın hazırladığı teklif teknik öğretmenlere mühendislik yolunu açacak

 

Ak Parti, teknik eğitim fakültesini tamamlayan “teknik öğretmenlere”, 1 yıllık eğitimle “çift fakülte mezunu olma” hakkını tanıyacak yasa teklifi için çalışma başlattı. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, kamuda “teknik öğretmen” kadrosu bulunmadığı için teknisyen olarak çalışan teknik eğitim fakültesi (TEF) mezunlarının, aynı zamanda “mühendislik fakültesi mezunu olmaları amacıyla” kanun teklifi hazırlayacağını açıkladı. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya, teknik eğitim fakültesi mezunlarına, 1 yıllık eğitimle mühendislik fakültesi dersleri verilmesini öneren Candan, “YÖK Başkanı, bunu yönetmelikle düzenleyebileceklerini söyledi. En kısa zamanda düzenlemenin yapılacağını umuyorum” dedi.

‘Çözmek zorundayız’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın az sayıda atama kadrosu açması dolayısıyla öğretmen olamayan TEF mezunları seslerini Meclis’e duyurdu. Kendisi de TEF mezunu olan Candan, konuyu Meclis’e taşımaya hazırlanırken, Çetinsaya ile yaptığı görüşmede, 1992’de yürürlüğe giren ancak YÖK’ün “öğretim elemanı ve mekan yetersizliği” gerekçesiyle uygulamadığı 3795 sayılı kanunu gündeme getirdi.

Kanuna göre, teknik öğretmenlerin bir programla mühendis ünvanı da elde edebildiklerini ancak YÖK’ün bunu uygulamadığını söyleyen Candan, “YÖK Başkanı, mağduriyetlerin farkında, ‘konuyu kurullarda gündeme getireceğim, bunu çözmek zorundayız’ dedi. Sayın Çetinsaya, kanunu etkili hale getirmek için çalışma yapacaklarını gerekirse söz konusu düzenlemeyi yönetmelikle düzeltme yoluna gideceklerini kaydetti. Düzenlemenin mümkün olan en kısa zamanda uygulanacağını umuyorum. Bakan Avcı’yla da görüşerek, mağduriyetleri aktaracağım” dedi.

YÖK’ün yönetmelikle yapacağı düzenleme, TEF mezunlarına 1 yıllık eğitim programını kapsayacak. Mühendislik fakültelerinde açılacak program sonunda TEF mezunları mühendis unvanını da kullanabilecek. Candan, YÖK’ün yönetmeliği çıkaramaması halinde kanun teklifi sunacağını söyledi.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum