Teknik ve mesleki eğitim mezunları atama istiyor

Teknik ve mesleki eğitim mezunları atama istiyor

Türkiye'nin dört bir yanından başkente gelen teknik ve mesleki eğitim mezunları, öğretmen olarak atanabilmelerinin önündeki engelin kaldırılmasını istedi.

Güvenpark'ta toplanan teknik ve mesleki eğitim mezunları, yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını istedi.
 
Grup adına açıklama yapan Yasemin Turan, 28 Şubat sürecinde mesleki eğitime büyük bir darbe vurulduğunu ileri sürdü. 28 Şubat sürecinden bugüne kadar uygulanmayan 3795 sayılı kanununun yeniden uygulamaya konulduğunu hatırlatan Turan, "Fakat yapı ressamlığı ve matbaa öğretmenliği gibi bölümler tamamlama hakkından yararlanamamışlardır. Bu durumun da çözülmesi gerekmektedir" dedi.
 
Mühendislik tamamlama eğitimi çalışmasının teknik öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi açısından çok büyük bir adım olduğunu ifade eden Turan, 90 bin teknik öğretmenin sorunun ortadan kaldırılabilmesinin ise zor olduğunu söyledi.
 
Teknik ve mesleki eğitim mezunlarının meslek liseleri, halk eğitim merkezleri, İş-Kur gibi kurumlara öğretmen atanabilmelerinin önündeki engelin kaldırılmasını ve unvan sorunlarının çözülmesini istediklerini dile getiren Turan, "Mağduriyetimizin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten konuyla ilgili çalışma yapmalarını ve 28 Şubat mağduru hak sahiplerine haklarının iade edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
 
Öğretmenler, açıklamalarını atanamama sorunlarını anlatan mizansenle sonlandırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.