TEOG nakillerde son tarih 1 Ocak

TEOG nakillerde son tarih 1 Ocak

TEOG yerleştirmeleri sonunda haftalık devam eden nakil süreci yılbaşında bitiyor. Rutin nakiller ikinci dönem devam edecek.

TUĞBA CEYHAN

 

 

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirmeleri sonucunda öğrencilere tanıdığı nakil hakkı haftalık programlar şeklinde devam ediyor. Bu kapsamda şimdiye kadar 214 bin öğrenci nakil sürecine dahil olurken okullarda hala kontenjan boşlukları bulunuyor. Bakanlık yetkilileri nakil sürecinin birinci dönemin bitmesine üç hafta kala yani 1 Ocak'ta sona ereceğini açıkladı. İkinci dönem her yıl rutin olarak yapılan nakiller eğitim-öğretim yılının bitmesine üç hafta kalana kadar devam edecek.

İmam Hatip'te yüzde 300 iddiası

Uzak okullara yerleştirilen 9 bin 802 öğrenci için tanınan ve il komisyonlarının yapacağı nakil işlemleri 17 Ekim'de sona erecek. Bu arada bir süredir kamuoyunda tartışma konusu haline gelen imam hatip lisesi sayılarına bakıldığında 2012-2013 öğretim yılında 711 olan imam hatip lisesi sayısının bu öğretim yılı başında bin 1; 2012-2013'te bin 131 olan imam hatip ortaokullarının ise bu yıl bin 621 olduğu görüldü. Haberlerde yansıtılan yüzde 300'lük artışın gerçekte yüzde 40'larda olduğu anlaşıldı.

Star Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.