Toplu Sözleşme Masasına Hazırız

Toplu Sözleşme Masasına Hazırız

Toplu Sözleşme Masasına Hazırız

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, toplu sözleşme masası için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, “Biz hazırız. Kamu İşveren Kurulu da hazırlıklarını tamamlayarak, eğitim çalışanlarının, ek ödeme başta olmak üzere, sorunlarını giderecek şekilde masaya gelmelidir” dedi.

Şırnak Şubemizin Silopi’de yapılan il divan toplantısına katılan Çakırcı, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile farklı kurumlarda aynı unvanla çalışanlar için ‘eşit işe eşit ücret’ dengelemesi yapıldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarındaki Genel İdare Hizmetleri Sınıfı çalışanlarının emsallerine göre mağduriyetlerinin kısmen giderildiğini, başka kurumlarda muadili olmadığı gerekçesiyle öğretmen ve öğretim elemanları ise düzenlemenin kapsamı dışında tutulduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Eşit işe eşit ücret düzenlemesi, eğitimcilerin emeğinin karşılığını alamadığını apaçık ortaya çıkarmıştır. Ortaya çıkan tablo, aynı zamanda kurum içi ücret dengesinin bozulduğunun da göstergesidir.”

Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk görüşecekleri maddenin öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının ek ödemeleri olacağını kaydeden Çakırcı, “Hükümet yetkilileri toplu sözleşme masasına hazırlığını iyi yapmalı, öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini çözecek şekilde gelmelidir. Masada haklarımızı alamazsak, Türkiye geneli eylemde olacağız. Bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmede il emri uygulamasının kaldırılmasına karşı olduklarını belirten Ramazan Çakırcı, Ağustos ayında yapılacak özür durumuna bağlı yer değiştirmede 30 Eylül’ün esas alınmasını isteyerek, sorunun çözülmesi için, sonuç alıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Çakırcı, 4/C’li personelin sorunlarına da değinerek, çözümün adresinin Eğitim-Bir-Sen olduğunu dile getirdi. Çakırcı, “4/C’li çalışanların ek ödemeden yararlanmaları mutlaka sağlanmalı ve çalışma süreleri 12 aya çıkarılmalıdır. Biz bu sorunlara toplu sözleşme masasında neşter vuracağız” diye konuştu.

Ramazan Çakırcı, Mardin’de okul ziyaretlerinde de bulundu. Şube Başkanımız Mehmet Emin Esen ile birlikte Mardin İmam Hatip Lisesi ve Dara Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleriyle bir araya gelen Çakırcı, sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.