Törene öğrenci getiremeyen müdüre verilen cezaya iptal

Törene öğrenci getiremeyen müdüre verilen cezaya iptal

Erzurum İdare mahkemesi, yaz tatilinde, 30 Ağustos Zafer programına öğrenci getiremeyen müdüre verilen cezayı iptal etti.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 30/b maddesinde "Okullar, yaz tatiline rastlayan kutlamalara, kutlama komitesince hazırlanan programa göre temsili olarak katılırlar" hükmü yer almaktadır.

Erzurum'da yaşanan bir olayda, kaymakamlık okullara, 30 Ağustos törenlerinde birer grup öğrenci ile katılması yönünde talimat vermiştir. Ancak bazı okullar, yaz tatili olduğu için öğrencilere ve velilere ulaşamamıştır. Cep telefonu ile yapılan görüşmelerde, öğrenciler ya köye ya da tatile gitmiştir. Müdür bey bu durumu tutanak altına da almıştır.

Müdür bey oluşan bu durumdan dolayı kutlamalara tek başına katılmıştır. Ancak kendisine, "verilen emir ve görevleri zamanında yapmamaktan" dolayı Uyarma cezası verilmiştir.

Cezanın iptali için açılan davada, 3 üyeli Erzurum İdare Mahkemesi oybirliğiyle, müdürün verilen emri zamanında yapmamasından bahsedilmeyeceğini, yaz tatilinde bulunan öğrencilerin kutlamalara katılmaya zorlanmalarının da mümkün olmaması nedeniyle, verilen disiplin cezasını iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

 www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.