TÜBİTAK enstitülerinde yüksek lisans ve doktora imkanı

TÜBİTAK enstitülerinde yüksek lisans ve doktora imkanı

Bakan Ergün, TÜBİTAK'ın, üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl ilk kez düzenlediği 'Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması'nın final programına katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK enstitülerini, yüksek lisans ve doktora yapılabilen enstitüler haline getireceklerini belirterek, "Enstitülerde birçok arkadaşımız hem yüksek lisans ve doktoralarını yapacak hem de Türkiye'nin çok kritik projelerinde aktif bir şekilde yer alma imkanını yakalayacaklar. Bu iki projeyi birlikte yapacağız." dedi.
 
Bakan Ergün, TÜBİTAK'ın, üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl ilk kez düzenlediği 'Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması'nın final programına katıldı. Ergün, burada yaptığı konuşmada, üniversiteler ile sanayi arasındaki işbirliğini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, bu işbirliği olmadan teknolojinin doğamayacağına dikkat çekti. İlerlemelerin, girişimcilik atmosferinin olduğu bölgelerden geçtiğine işaret eden Ergün, "Atmosferin olmadığı bir ortamda becerikli insanlardan yararlanılamaz. Türkiye gelişmiş ülkelerin standartlarının altında da olsa, gelişmiş ülkeler ile arasındaki makası giderek daraltmaktadır." diye konuştu.
 
Dünyada, araştırmaların büyük çoğunluğunun, üniversitelerin yüksek lisans ve doktora okuyan öğrencileri tarafından yapıldığını da aktaran Ergün, Türkiye'de bu sistemin çalışmadığından yakındı. Bakan Ergün, şöyle dedi: "Bizim öğrencilerimizi yüksek lisans ve doktora yapmaları için başka yerlere gönderiyoruz. TÜBİTAK enstitülerini, yüksek lisans ve doktora yapılabilen enstitüler haline getireceğiz. O zaman enstitülerde birçok arkadaşımız hem yüksek lisans ve doktoralarını yapacak hem de Türkiye'nin çok kritik projelerinde aktif bir şekilde yer alma imkanını yakalayacaklar. Bu iki projeyi birlikte yapacağız."
 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.