TÜİK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

TÜİK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığından:Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığından:

UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Türkiye İstatistik Kurumu Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere sınavla, Merkez Teşkilatına 25 adet, Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı alınacaktır.

1 - GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Merkez Teşkilatında görevlendirilmek üzere 25 adet TÜİK Uzman Yardımcısı, Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümleri mezunları arasından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; 7-8 Temmuz 2012 veya 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden (KPSSP 7 puan türünden) 75 ve üzerinde puan almış, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinin birinden KPSS yabancı dil testinden 30 doğru cevabı olmak veya YDS Yabancı Dil Sınavından 50 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunup ilan tarihinden önceki 2 yıl içerisinde alınmış bir belgeye sahip olmak kaydıyla; KPSSP 7 puan türünden en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde 25 adet uzman yardımcısı için kontenjanın 4 katı (100 aday) arasına girmek (sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacaktır.)

Giriş sınavına başvuran adaylardan; yukarıda belirtilen okul ve bölüm dışında müracaat eden adayların müracaatları geçerli sayılmayacaktır.

Aranan genel şartlar:

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak,

2 - Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretimkurumlarının birisinden mezun olmak,

3 - Giriş Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak . (01/01/1978 tarih ve sonraki doğumlular)

4 - Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak,

5 - Süresi içinde başvurmak ve giriş sınavı için istenilen belgeleri kuruma vermiş bulunmak,

Daha önce iki kez sözlü giriş sınavına katılanlar bu sınava katılamaz.

2 - BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Başvuru için aşağıda sayılan belgelerle 19/08/2013 tarihinden itibaren 27/08/2013 günü Saat 18:00’a kadar Türkiye İstatistik Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Necatibey Cad. No:114 Çankaya/ANKARA adresine elden veya posta yolu ile başvurulması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuruda istenen Belgeler:

a) İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından veya Kurumun internet sayfasından elde edilerek doldurulacak

Sınav Müracaat Formu,

b) Öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği,

c) KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ile YDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunup ilan tarihinden önceki 2 yıl içerisinde alınmış belgenin aslı veya bilgisayar çıktısı.

d) T.C. Kimlik Numarası beyanı yada T.C. Kimlik Numarası olması kaydı ile nüfus kağıdının arkalı önlü fotokopisi

e) 3 adet fotoğraf (4,5x6 ebadında),

Aslı ibraz edilmek kaydıyla getirilen belgelerin fotokopisi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular, başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.

3 - SÖZLÜ SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Sözlü giriş sınavı, adayların; mezun olduğu bölüm ile ilgili konulardaki bilgilerinin, kavrayışlarının, kendilerini ifade etme yeteneği, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığına uygunluğunun değerlendirildiği bir sınav olacaktır.

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi. (50 puan)

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü. (10 puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu. (10 puan)

d) Özgüveni ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı. (10 puan)

e) Genel yetenek ve genel kültürü. (10 puan)

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı. (10 puan)

Yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilecektir.

4 - SINAV YERİ VE TARİHİ

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 03/09/2013 tarihinde http://www.tuik.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Sözlü sınav giriş kartı adayların müracaatları halinde elden teslim edilecektir.

Sözlü sınav 10-11-12-13/09/2013 tarihinde, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Necatibey Cad. No: 114 Çankaya / ANKARA adresinde yapılacaktır. Adaylar ilan edilen yer ve zamanda sözlü sınav giriş kartı, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

5 - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almak gerekir.

Başvuruda esas alınan KPSS puanı ve sözlü sınavı puanlarının ortalaması esas alınarak nihai başarı puanı tespit edilir.

Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından fazla ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilecektir. Sınav Komisyonu, yapılan sınavda başarılı olmak şartıyla giriş sınavı duyurusunda belirtilen TÜİK Uzman Yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere puan sırasına göre yedek aday belirleyecektir. Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.

Nihai başarı listesi http://www.tuik.gov.tr adresinde sözlü sınavın bitimini takip eden 5 iş günü içinde ilan edilecek olup, ayrıca sözlü sınavı kazanan (asil ve yedek) adayların adreslerine posta yoluyla tebligat yapılacaktır. Kazanan adayların kendilerine bildirilen tarihe kadar müracaat etmeleri halinde atamaları yapılır. Müracaat etmeyen asıl adayların yerine, yedek aday listesinden en yüksek puan alandan başlamak üzere atama yapılır.

Belgelerde, başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Kamuoyuna duyurulur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.