Tüm kurumlar atama izninin dağılımını bekliyor

Tüm kurumlar atama izninin dağılımını bekliyor

Açıktan atama izinlerinin hala dağıtılmamış olması, kurumları kitliyor

Hatırlanacağı üzere, 2014 yılı Merkezi Bütçe Kanunu ile memur kadroları için toplam 36 bin adet açıktan atama izni verilmiştir. Kamu kurumlarına verilen başkaca bir atama izni sayısı bulunmamaktadır. (Geçen yıla kadar, emeklilik, istifa gibi nedenlerle boşalan kadroların yüzde 50'sine atama yapma izni veriliyordu.)

- Bu 36 binin adet atama izninin 10 bin 200'ü, 2 Ocak 2014 tarihli Başbakan onayı ile MEB'e ve Maliye Bakanlığına verilmiştir. Geriye 25 bin 800 kadro kalmıştır.

- Kalan 25 bin 800 açıktan atama izninin 1.824'ü de Devlet Personel Başkanlığınca, kurumların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere 27 Ocak'ta dağıtılmıştır.

Geriye 23 bin 976 açıktan atama izni kalmıştır.

KPSS ile yapmayaı planlayan tüm kamu kurumları şuan bu dağıtımı beklemektedir. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 3 Nisan tarihli açıklamasında atıfta bulunduğu izin bu izindir.

Bu bağlamda, kalan iznin bir an önce dağıtılması gerekmektedir. Geçen yıl bu iznin dağılımı Mayıs ayına kalmıştı. Ancak geçen yıl kurumlar sadece bu atama iznine mahkum değildi. Boşalan kadrolarının yüzde 50'sine atama yapma hakkına da sahiplerdi. Şimdi sadece bu dağıtım beklenmektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.