Üniversiteler LYS şampiyonlarını paylaşamıyor

Üniversiteler LYS şampiyonlarını paylaşamıyor

Vakıf ve devlet üniversiteleri, LYS’de yüksek puan alan öğrencileri kapabilmek için değişik fırsatlar sunuyor. Üniversiteler adaylara 4 bin TL’ye varan burslar, ücretsiz yurt, şirket açma önceliği, yurtdışında ücretsiz eğitim gibi imkanlar vadediyor.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre üniversite tercih maratonu başlarken, üniversiteler de başarılı öğrencilerin kendilerini seçmesi için çeşitli imkanlar sunuyor. Bu fırsatlar arasında aylık 500 ile 4 bin TL arasında değişen miktarlarda burs, ücretsiz yurt, şirket açma önceliği, yurtdışında ücretsiz lisansüstü eğitim, fitness salonuna üyelik, akademik kariyerde öncelik, yurtdışında staj yer alıyor.

Bu rekabetin içinde vakıf üniversitelerinin yanı sıra devlet üniversiteleri de bulunuyor. Vakıf üniversitelerinden Yeditepe, YGS-1,MF, TS ve TM gruplarından herhangi birinin ilgili puan türünde 10 bine girip yerleşen öğrencilere Amerika, Kanada ve Avrupa üniversitelerindeki uluslararası öğrenci değişim programlarına öncelikli olarak bir yarıyıl katılım hakkı tanıyacak.

İPEK’TEN BURS VE YURT

İstanbul Aydın Üniversitesi, ilk 500 içerisindeki adaylara ücretsiz lisans eğitimi, yurtdışında ücretsiz yüksek lisans ve doktora eğitimi ile ayda 500 TL burs imkanı sunacak. Dev kampüsüyle dikkat çeken İpek Üniversitesi, tam burslu öğrencilere yılda 9 ay süreyle aylık 500 TL burs, ilk 100 dereceye girenlere aylık 1000 TL ve ücretsiz yurt verecek.

KTO Karatay Üniversitesi, ilk 100’e girenlere aylık 4 bin TL burs verirken, Abdullah Gül Üniversitesi aylık 2 bin TL gelişim desteği sağlayacak. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ise üniversiteyi ilk üç sırada tercih eden öğrencilere öğrenci asistanlık uygulamasında öncelik tanıyacak.

FiTNESS SALONUNA ÜCRETSiZ ÜYELiK

Boğaziçi Üniversitesi başarı bursu için ön koşul üniversiteye birinci tercihinde yerleşmek. Üniversitenin bazı vaatleri arasında yılda 9 ay süreyle 400 TL nakit, ücretsiz yurt, kapalı yüzme havuzu ve fitness salonuna ücretsiz üyelik, uluslararası değişim programlarında en az bir dönem ücretsiz okuma var.

ŞiRKET AÇMA ÖNCELiĞi

İstanbul Teknik Üniversitesi, üniversiteyi birinci sırada tercih edip yerleşen 1-50 arası öğrenciye 9 ay süreyle ayda 1000 TL verecek. Üniversite ayrıca diz üstü bilgisayar, İTÜ ARI Teknokent’te şirket açma önceliği, öğrenim süresince yüksek standartlı yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı tanıyacak.

BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.