Valiler kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı

Valiler kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı

Cumhurbaşkanı Gül'den bayram öncesi sürpriz valiler kararnamesine onay.

Güler, Cerrah'ı merkeze çekti

İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemde popüler bir kamu yöneticisi olan Celalettin Cerrah, Osmaniye Valiliği'ne atanmıştı. Cerrah; İstanbulEmniyet Müdürü olarak İstanbul Valisi olduğu dönemde Muammer Güler ile birlikte çalışmıştı. Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, 2009 yılında İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın, Osmaniye'ye Vali olarak atanması konusunda, "Önemli bir terfi olarak değerlendiriyorum. İstanbul'daki çalışmalarının karşılığı anlamında onore edilmiştir kendisi" demişti. Güler'in, İçişleri Bakanı olarak hazırladığı ve daha sonra Bakanlar Kurulu Kararı'na dönüşen ve Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından yarın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan müşterek kararnamede, Cerrah'ın merkeze çekilmesi dikkat çekti.

Şu valiler merkeze çekildi

Kararnameye göre; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Aydın Valisi Kerem Al, Giresun Valisi Dursun Ali şahin, Bayburt Valisi Hasan İpek, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu merkeze alınan isimler oldu.

Van Valisi Bursa'ya atandı

Kararnamede yer alan diğer isimler arasında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van'a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa'ya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkâri'ye, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın'a, İskenderun Kaykamamı Ali İhsan Su Artvin'e, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye'ye, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmettin Kılıç Niğde'ye, Amasya Valisi Abdil Celil Öz Trabzon'a, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer Bayburt'a, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan Giresun'a vali olarak atandı.


Resmî Gazete

4 Ağustos 2013

Sayı : 28728

ATAMA KARARI

Karar Sayısı : 2013/5197

Ekli listede görev yerleri ile ad ve soyadları yazılı şahısların karşılarında belirtilen görevlere atanması; İçişleri Bakanlığının 2/8/2013 tarihli ve 21687 sayılı yazısı üzerine, 10/6/1949 tarihli ve 5442 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi ile 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/8/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.