Valiliklere Yönetici Atama Dilekçesi Yağacak!

Valiliklere Yönetici Atama Dilekçesi Yağacak!

Valilikler Yönetici Atamaları Konusunda Sorumluluklarını Yerine Getirmelidir.

 

Bilindiği gibi 13.8.2009 günlü ve 27318 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliği`nin "Atama ve yer değiştirme" başlıklı 23.maddesi uyarınca sınav sonucuna göre yönetici atamalarının Ocak ve Şubat aylarında yapılması kurala bağlanmıştır.  Bu kural uyarınca en geç şubat ayı içinde sınava dayalı yönetici atamalarının gerekmektedir. Bu atamaya yönelik duyurunun en geç bu yıl şubat ayı içinde yapılması zorunluluğu vardır. Bu zorunluluğu rağmen bazı valilikler duyuru yapmamış, bazı valilikler ise duyuru yaptıktan sonra atamalarının ertelendiği yönünde açıklama yapmışlardır. Söz konusu valilikler bu ay içinde duyuru yaparak anılan yönetmelik hükmünün gereğini yerine getirmezse sorumlu duruma düşeceklerdir. Sendikamızın bu valiliklerin bulunduğu yerdeki şubeleri valiliklere yazılı başvuruda bulunarak sorumlulukları konusunda uyaracaktır. Buna rağmen görevi yerine getirmeyen valiler hakkında sendikamız 5237 sayılı yasanın 257.maddesi uyarınca görevi kötüye kullanma suçlamasıyla suç duyurusunda bulunacak, aynı zamanda mağdur olan üyelerini suç duyurusunda bulunmaya davet edecektir.

 

Ayrıca sınav kazanmış yönetici adaylarının haklarının korunması için Genel merkez hukuk büromuzca bir başvuru dilekçesi hazırlanmıştır. Bu durumdaki yönetici adaylarının ivedi olarak bu dilekçeyi okul müdürlüklerine vermesi gerekmektedir. 

 

Başvuru dilekçesi aşağıdadır. 

 

 

                  …VALİLİĞİ`NE

                  Gönderilmek üzere

                  …OKULU MÜDÜRLÜĞÜ`NE

                                          …/…

 

 

                                                                                                                 Tarih

Valiliğinize bağlı …ilçesi …okulunda … olarak görev yapmaktayım. 2011 yılındaki Eğitim Kurumları Müdürlük/Müdür Başyardımcılığı/Müdür yardımcılığı sınavında başarılı oldum(ek-1).  

 

Bilindiği gibi 13.8.2009 günlü ve 27318 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliği`nin "Atama ve yer değiştirme" başlıklı 23.maddesi uyarınca sınav sonucuna göre yönetici atamalarının Ocak ve Şubat aylarında yapılması kurala bağlanmıştır.  Bu kural uyarınca en geç şubat ayı içinde sınava dayalı yönetici atamalarının gerekmektedir. Bu atamaya yönelik duyurunun en geç bu yıl şubat ayı içinde yapılması zorunluluğu vardır. Söz konusu duyurunun yapılarak mağduriyetime yol açılmaması gerekmektedir.

 

Gereğinin yapılmasını arz ederdim.

 

                                                                                   Ad-Soyad

 

 

 

 

Eki: Sınav sonuç belgesinin fotokopisi

 

 

Adres:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.