Van'da öğretmenler için kampüs

Van'da öğretmenler için kampüs

Van Depremi’nde zarar gören öğretmenler için inşa edilen kampüs hizmete açıldı...

Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı’nın (TEVMilli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesi kapsamında inşa edilen “Öğretmen Kampüsü” düzenlenen törenle dün açıldı.

Dünyaya örnek olduk

Bu amaçla düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Türkiye Kumbarası’nın amacı, bir öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdu inşa etmek, maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilere burs vermekti. Çağrımız sonrasında Türkiye tek yürek oldu. Daha çok öğretmene ve öğrencimize yuva sağlayabildik” dedi. Öztürkler ayrıca, hem Türkiye hem uluslararası camiadan alınan desteklerin motivasyon sağladığına, Birleşmiş Milletler’in, “Van İçin Türkiye Kumbarası”nı dünyaya örnek gösterdiğine işaret etti.

3 bin 750 öğrenciye burs

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da, Van’da yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgenin yaralarını sarabilmek amacıyla hızla harekete geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Proje sayesinde bugün 192 öğretmenimiz sıcak yuvalarına kavuştu. İlk hedef 100 kişiydi. Yine bölgedeki 100 öğrenci de bu proje kapsamında burs almaya devam ediyor. Ayrıca vakıf olarak ailesi depremde zarar görmüş 250 öğrenciye burs tahsis ederek destek verdik. Bugüne kadar Van’da yaklaşık 3 bin 750 gencimize burs sağladık.”

350 bin bağış mesajı geldi

Verilen bilgiye göre Turkcell’in 5 milyon lira bağışıyla başlayan kampanyaya 350 bin bağış SMS’i geldi, 1500 bağış havalesi yapıldı ve 35 hayırsever kişi ve kurum ev bağışında bulundu. Kampüs, sosyalleşme ve aktivite alanlarıyla tam bir yaşam merkezi şeklinde tasarlandı ve hayata geçirildi. Kampüs 11 bin metrekareyi aşan bir alan üzerine kurulu. 712 ton çeliğin kullanıldığı evler 2+1 dairelerden oluşuyor.

MURAT GÜLDEREN - BUGÜN GAZETESİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.