Veli ve öğretmenlere uyarı

Veli ve öğretmenlere uyarı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu velilere ve öğretmenlere yönelik önemli mesajlar verdi.

2013-2014 Eğitim ve öğretim yılı öncesi velilere ve öğretmenlere yönelik uyarılarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, "Okul korkusu yaşamayı önlemek ve ya okula daha kolay alışmak için velilerimiz çocukla birlikte okul öncesinde okulu mutlaka ziyaret etmelidir.

Aynı sınıfta okuyan çocukların aileleri ile okul dışında da iletişim kurmalı, öğretmenle çok yakın bir diyalog içinde olmadır. Ebeveynler evde okulla ilgili zorlayıcı, pazarlık yapıcı konuşmalardan olabildiğince kaçınmalıdır. Okula gitmemek gibi bir alternatif olabileceğini ima eden sözleri kullanmamaya dikkat etmelidir. Veli, çocukla birlikte okulda bir süre kalmalı ve birlikte geçen sürenin aşamalı olarak azaltılmasının gerekli olabileceğini, bu nedenle öğretmenlerin de bu konuda duyarlı ve anlayışlı olması gerekiyor. Öte yandan birkaç haftayı aşan okul korkusunun kaygı bozuklukları gibi çeşitli psikiyatrik bozukluklarla ya da aile ya da okul ortamı ile ilişkili olabileceği unutulmamalıdır" dedi.

http://gundem.bugun.com.tr/uzmanlardan-velilere-ve-ogretmenlere-uyari-haberi/770420

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.