Veliler 'forma' dedi

Veliler 'forma' dedi

MEB'in yaptığı okullarda kıyafet anketine göre özel okul öğrenci velilerinin yüzde 97'si, devlet okul öğrenci velilerinin ise yüzde 90'ı forma kullanmayı tercih etti

Safure CANTÜRK

MEB'in okullarda kıyafet anketinde velilerin yüzde 90'ı öğrencilerin forma giymesini istedi. Özel okullarda ise forma tercihi yüzde 97 oldu. MEB, okullarda "serbest kıyafet' uygulaması ile ilgili anket düzenledi. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün anketi 81 ilde 26 bin 708'i resmi, 750'i özel olmak üzere 27 bin 458 okulda gerçekleşti. Ankette ilkokulların yüzde 89'u forma, yüzde 11'i serbest kıyafet, ortaokulların ise yüzde 92'si forma, yüzde 8'i serbest kıyafeti tercih etti. 

ÖZELDE YÜZDE 98 
Özel okullarda ise forma tercih oranı yüzde 100 oranlarına yaklaştı. Özel ilkokulların yüzde 97'si forma, yüzde 3'ü serbest, özel ortaokulların ise yüzde 98'i forma, yüzde 2'si serbest kıyafet tercih etti. Okullarda geçen yıl yapılan aynı ankette resmi devlet okullarının yaklaşık yüzde 20'si serbest kıyafeti tercih ederken bu sene yüzde 10'u serbest kıyafet ile eğitime devam etti. 

SERBESTİN CAZİBESİ BİTTİ 
MEB yetkilileri bu durumu, geçen yıl başlayan serbest kıyafet uygulamasının önce cazip geldiğini ancak daha sonra çocukların dış görünüşlerine odaklandıkları ve çeşitli kaoslara neden olduğu için tercih edilmediğini söyledi. MEB, okullarda kıyafet uygulamasını velilerin tercihine bıraktı. Velilerin yüzde 50'isinden fazlasının tercihi uygulanıyor. 

 

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.