Yeni Kabinenin Şifreleri

Yeni Kabinenin Şifreleri

Geniş çaplı bir kabine revizyonuna giden Başbakan Erdoğan, seçime gireceği dönemde yeni bakanları en yakın isimlerden seçti.

İstanbul merkezli operasyonunun ardından kabinede yapmayı tasarladığı revizyonu genişleterek 10 ismi değiştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, arka arkaya yapılacak olan yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözeterek tercihlerini kullandı.

SIRA PARTİ YÖNETİMİNDE

Kendisine yakın 9 yeni ismi kabineye alan Erdoğan, şimdi de parti yönetiminde bazı değişikliklere gidecek. Kabine dışı kalan bakan çocuklarının tutuklandığı operasyonun kendisine yönelik olduğunu düşünen Erdoğan, birkaç haftadır yoğun günler yaşadı; sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar çalışarak yeni kabineyi şekillendirdi.

KENDİSİNE YAKIN İSİMLERİ TERCİH ETTİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay adayı olması nedeniyle küçük çaplı bir revizyon hesabı yapan Erdoğan, soruşturmanın başlamasıyla değişikliği genişletti. Erdoğan'ın kendisine yakın olan isimleri seçmesi dikkati çekti.

HEPSİ ARKADAŞI

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yakın çalışma arkadaşı olan İdris Güllüce'yi, kendisinin istifasını isteyen Erdoğan Bayraktar'ın yerine Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na atadı. Birlikte tatil yaptığı yakın arkadaşı Nihat Zeybek'i ise Ekonomi Bakanlığı'na getirdi. Avrupa gezilerinde tercümanlığını yapan ve Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevini de geçmişte yapan Çağatay Kılıç'ı Gençlik ve Spor Bakanı olarak atadı.

EFKAN ALA, EN ÇOK ÖNEM VERİLEN BAKANLIĞA GETİRİLDİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise Erdoğan'ın Arap dünyasına yaptığı gezilerde hep yanında yer alan bir isim olmuştu. Yakın çalışma ekibinde olan Başbakalık Müsteşarı Efkan Ala ise en çok önem verilen bakanlık olan İçişleri Bakanı oldu. AB Bakanlığı'na getirdiği isim ise yıllardır birlikte çalıştığı Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Yakın kurmayı Başbakan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ'ı ise önemli görev Adalet Bakanlığı'na kaydırdı.

YEREL SEÇİM AYARI

Erdoğan, kabine revizyonunun ardından şimdi de parti yönetiminde bazı değişikliklere gidecek. Öncelikle yerel seçimler için Balıkesir adayı olan Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Edip Uğur, Antalya adayı olan Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve AB Bakanı olan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerine yeni isimler atanacak. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.