YÖK Başkanı'ndan tepki

YÖK Başkanı'ndan tepki

YÖK Başkanı Çetinsaya, yükseköğretim olarak bir açmazla karşı karşıya kaldıklarını belirti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, öğretim üyelerinin özlük haklarındaki dezavantajlı durumdan dolayı parlak öğrencileri üniversitelere çekemediklerini, böyle devam ederse yükseköğretim sisteminin geleceğinden konuşulamayacağı gibi Türkiye'nin 2023 hedeflerinin de tutmayacağını söyledi.

Prof. Dr. Çetinsaya, yükseköğretİm olarak giderek bir açmazla karşı karşıya kaldıklarını belirti. Üniversitelerdeki binaların çok güzel olduğunu, öğrenci sayısının arttığını, her geçen gün büyüdüklerini ifade ederek, "Gerçekten de şu anda OECD rekorları dahil bütün rekorları kırmaktayız; yükseköğretim sistemimizin büyüklüğü anlamında. her manasıyla ayrılan fonlar ve öğrenci büyüklükleri anlamında fakat nitelikli öğretim üyesi yetiştirme ve kazanma noktasında giderek dezavantajlı bir konuma doğru sürüklenmekteyiz." dedi.

"En parlak beyinleri, en iyi öğrencileri biz akademide tutamazsak, ne yükseköğretim sistemimizin geleceğinden konuşabiliriz ne de Türkiye'nin 2023 hedefleri yahut da 21. yüzyıldaki hedeflerimizden konuşabiliriz."

'ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARININ KISITLANMASI VAHİMDİR'

YÖK Başkanı Çetinsaya, "Bütün sektörlerde uygulan genel bütçe kısıtlamaları çerçevesinde, her yıl 9 bin olan öğretim elemanı kadro sayısı da 4 bine indirilmektedir yahut indirilmesi teklif edilmektedir. Bu bence özlük haklarında yaşanan dezavantajdan daha vahimdir. 2023 hedeflerini tutturabilmemiz için her yıl 15 bin öğretim elemanı kadrosuna ihtiyacımız var. Yükseköğretimde yaşanan bu büyüme şu anda 4 milyon 900 bin seviyesine geldi öğrencilerde. Bu ileriye doğru gidecek, küresel dünyanın dinamikleri bu." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.