YÖK'ten Eğitim Fakültelerini Şok Eden Genelge!

YÖK'ten Eğitim Fakültelerini Şok Eden Genelge!

YÖK eğitim fakültelerine genelge gönderdi ve 5 alan dışında öğrenci alımının durdurulduğunu duyurdu. Güzel sanatlar lisesini bitiren öğrenci ve veliler isyanda.

Opsiyonhaber.com/ ÖZEL: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Nisan ayında eğitim fakültesi bulunan üniversitelerin rektörlüklerine şok bir yazı gönderdi. Yazıda, 5 alan dışında öğrenci alınmaması talimatı veriliyordu. 
 
Rektörlükler, bu genelge karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Güzel sanatlar lisesini bitiren ve bu sene üniversiteye girme planı yapan binlerce öğrenci ve velisi ise isyanlarda. 
 
İŞTE YÖK'ÜN GÖNDERDİĞİ GENELGE; 
 
.........Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu'nun, Eğitim Falüktelerinde ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyaç projeksiyon çalışmaları sonucunda belirlendi:
 
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Rehberlik Öğretmen)
 
Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 
 
İlköğretim Matematik Öğretmenliği
 
Özel Eğitim Öğretmenlikleri
 
Teknoloji Tasarım Öğretmenliği 
 
Olmak üzere Eğitim Fakültelerinde 5 alanda öğretmenlik programı açılacak öğrenci alınmasına, bu alanların dışında program açılmamasına ilişkin öğrenci 18.04 2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelenmiş ve önerinin uygun olduğuna karar verilmiştir. 
 
BİNLERCE ÖĞRENCİ İSYANDA 
 
Bu 5 alının dışındaki, ingilizce kimya felsefe, müzik, resim vs gibi onlarca bölüme öğrenci alınmıyor. Üniversiteye müracaat için giden öğrencilere YÖK'ün gönderdiği genelge gösterildi ve öğrenci alınmayacağı bildirildi. Öğrenci ve velileri, bu skandal yasağı protesto etmek ve kaldırılması için çeşitli eylemler yapmaya hazırlanıyor. 
 
BU YASAK 3 YIL SÜRECEK
 
YÖK yetkilileri, öğrenci ve velilere öğrenci alımının durdurulmasına gerekçe olarak öğretmen fazlası olduğunu öne sürüyor. Velilek ise bu yasağın 3 yıl süreceğini iddia ederek, amacın imam hatiplilere yer açmak olduğunu savunuyor. 
 
REKTÖRLÜKLER ŞOKTA 
 
Alınan bilgiye göre; Pazartesi günü ise uzmanlar konuyu tekrardan değerlendirecek. Haccettepe Üniversitesi'nin ise bu genelgeye karşı çıkarak kınama yazısı yayınlamış. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.