Yönetici Atama Yönetmeliği Uygulanacak

Yönetici Atama Yönetmeliği Uygulanacak

“Tüm eğitimciler, 28 şubat tarihinde yayınlanan Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinin uygulanamayacağını ve değişikliğe uğrayacağını tahmin ederken, yönetmelik hükümleri çatır çatır uygulanıyor. Revize çalışmasının söylentiden i

28 Şubat tarihinde yayınlanan eğitim kurumları atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin gereğini il milli eğitim müdürlükleri yerine getirmek için start verdiler. Yönetmeliğin tüm maddelerinin yürütmesinin durdurulması için sendikalar (Eğitim birsen hariç) tarafından mahkemeye verilmişti. Bakanlık tepkiler karşısında revize edeceğiz, sendikaların görüşlerini alacağız türünden açıklamalar yapmıştı. Anlaşılan bu açıklamalar oyalamadan öteye gitmeyecek. Şubat ayında sınava dayalı yönetici atama duyurusundan son gün yönetmelik yayınlayarak atamaları engelleyen MEB, şimdi de yaptığı benzer bir salvo ile itirazlarında önüne geçmiş oldu. Birkaç yıldır nerdeyse sorunsuz bir şekilde uygulanan yönetmeliğin niçin uygulanmaz bir hale getirildiği de eğitimciler tarafından anlaşılmış değil. Yapılmak istenilen yazılı sınavlarda başarılı olan ama farklı düşünce içerisinde olanların tasfiye edilmesidir. Çünkü yazılı sınavlara dışarıdan müdahil olmak mümkün değil. Daha objektif bir seçme sınavından sonra mülakat getirmenin başka da bir anlamı yok! 
 
28 Şubat tarihinde yayınlanan yönetmeliğe göre norm fazlası yönetici atama duyurusunu iller yaptı. 
 
Batman ve Sakarya duyurulara çıktılar. Ardından sınava dayalı yönetici atamaları için Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü duyuruya çıktı. 
 
Kocaeli MEM sözlü sınav yapacak! Yönetmeliğin yumuşak karnı olan MÜLAKAT nasıl yapılacak hep birlikte göreceğiz. Yetmedi yöneticilerin zorunlu yer değişikliği için de duyurular yapılmaya başladı. 
 
Antalya MEM rotasyon için start verdi. 
 
Kurucu müdürlük için de yönetmelik hükümleri uygulanacak. Bunları yazarken de il müdürlüklerinin yanlış yaptığını ifade etmiyorum. Aksine talimatların gereğinin yerine getiriyorlar. Yerine getirmedikleri takdirde muhatap İl MEM ler olacak! Duyuruya çıkan bu iller muhtemelen İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile bir iletişime geçmişlerdir. Yönetmelikte revize çalışmasını bile bile il müdürlüklerinin duyuruya çıkacaklarını düşünmüyorum. Bakanlık yöneticilerinin bir kısmının itiraz etseler de taşrada yaptıkları toplantılarda biz yönetmeliği çıkardık, itiraz eden mahkemelere gider türünden açıklamalar yaptığı konuşuluyor. Aksine bekleyin yönetmelik değişecek türünden il müdürlüklerine talimat verilse hiçbir il MEM duyuruya çıkamayacaktır. Ama böyle bir şey olmayacak, yönetmelik tüm itirazlara rağmen uygulanacak!
 
Yetkili sendika hariç tüm sendikaların itiraz ettiği yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin mahkeme sürecine takılmadan nasıl uygulanacağını hep birlikte göreceğiz.
 
Cengiz ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum