Yönetici Atama'da AYM Kararı Mı Beklenecek?

Yönetici Atama'da AYM Kararı Mı Beklenecek?

Yönetici Atama'da AYM Kararı Mı Beklenecek?

Eğitim camiasının gündemini uzun süre meşgul eden ve sonucu merakla beklenen dört farklı davadan birinin sonucu belli oldu ve sözlü sınavla yapılan atamaların yürütmesi durduruldu.

Hatırlanacağı üzere 31.08.2013 gün ve 28751 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasınaİlişkin Yönetmelik,  Türk Eğitim Sen'in bağlı olduğu KAMU SEN, Eğitim İş'in bağlı olduğu BİRLEŞİK KAMU İŞ, Eğitim Sen'in bağlı olduğu KESK ve Tüm Eğitimciler Sendikası (TEÇ-SEN) tarafından olmak üzere dört farklı dava açılmıştı. İşte bu davalardan ilki olan TEÇ-SEN'in 06.09.2013 tarihinde açmış olduğu 2013/7936 Esas sayılı dava, Danıştay 5. Dairesi tarafından sonuçlandırıldı ve sözlü sınavlayapılan şube müdürlüğü atamalarının yürütmesi durduruldu.

Danıştay Kararı Yönetici Atama Sürecini Etkiler Mi?

Danıştay Kararı şüphesiz Yönetici Atama sürecini etkileyecektir. Sadece sözlü sınava dayalı bir atamayı Danıştay bozmuştur. Bu durumda kamuoyuna yansıdığı kadarı ile, yazılı sınava karşı olan MEB ne yapacak? Bunu hep birlikte göreceğiz. MEB'in en azından yazılı+sözlü+Ek2 gibi bir seçenekle ortaya çıkması bekleniyor. Aksi takdirde yapılacak düzenlemelerin Yargıdan dönme ihtimali vardır. 

MEB, Yönetici Atama Yönetmeliği İçin AYM Kararını Mı Bekliyor?

Geçtiğimiz hafta sonu, MEB Müsteşarının yaptığı açıklamalar ortada. Sayın Müsteşar, 1 hafta içinde yönetmeliğin çıkacağını ifade etmişti. Ancak şu ana kadar bir yönetmelik yayınlanmadı. 

Bilindiği gibi, Anayasa Mahkemesi MEB yasası ile 4 yıllık görev süresi biten yöneticilerin ve MEB üst düzey yöneticilerinin görevlerine son verilmesine ilişkin kanun değişikliğini 14 Mayısta karara bağlayacak. 

Hal böyleyken, MEB'in bu karara bir kaç gün kala Yönetici Atama Yönetmeliğini yayınlanması beklenmiyor. Yayınlansa idi şimdiye kadar yayınlanırdı. Madem şu ana kadar yayınlanmadı, bir kaç gün daha beklenip, AYM Kararı sonrası yönetmeliğin yayınlanması daha sağlıklı olacaktır. 

Teoman Yalıçın

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.