Yönetici Atamada Her Teşekkür Belgesi Geçerli Değil

Yönetici Atamada Her Teşekkür Belgesi Geçerli Değil

MEB Bilgi Edinme Birimine yaptığımız başvuru bugün itibariyle cevaplanmıştır. Gelen cevapta Teşekkür Belgeleri için ‘Atamaya yetkili amirlerce verilen belgeler geçerlidir’ ifadesi kullanılmıştır.

TEŞEKKÜR BELGELERİNDE SON NOKTAYI EĞİTİM-İŞ ANKARA KOYDU!

       4 Ağustos 2013 Tarih ve 28728 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formunda Teşekkür Belgesi veya Başarı Belgesine 1 puan verileceği yazılmış, fakat kimler tarafında verilen belgelerin geçerli olduğu yazılmamıştır. Oysa 29.08.2009 tarihli Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte Teşekkür Belgelerinden sadece ‘atamaya yetkili amirlerce’ verilenlerin geçerli olduğu ifadesi yer almıştı. Yani belgeler konusunda eksik bir düzenleme vardı. Bu konuyla ilgili olarak MEB Bilgi Edinme Birimine yaptığımız başvuru bugün itibariyle cevaplanmıştır. Gelen cevapta Teşekkür Belgeleri için ‘Atamaya yetkili amirlerce verilen belgeler geçerlidir’ ifadesi kullanılmıştır.

         Yaklaşık 2 hafta önce başlayan yönetici atama süreçlerinde İl Milli Eğitim Müdürlükleri tüm Teşekkür Belgelerini kabul etmişlerdir. Yeni bir yönetici atama kaosuna yol açacak bu eksik düzenlemeyle ilgili derhal illerin uyarılması ve farklı uygulamalara son verilmesi gerekmektedir. Eğitim-İş Ankara Şubesi olarak Milli Eğitim Bakanlığını iller arasında eşgüdüm sağlamaya davet ediyor, bu ve benzeri eksiklikler konusunda derhal bir genelge yayınlanarak olası iptallerin önüne geçilmesini talep ediyoruz.

 

Kasım DEMİRCİ

EĞİTİM-İŞ Ankara Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum